Domácí tábor vidí i jiný rozměr utkání, než klasický souboj o divizní body. „Poměry v Tangu dobře znám. Má široký kádr kvalitních hráčů a chce béčko posunout do druhé ligy. Proto k nám určitě pošlou jednu prvoligovou čtyřku a tu druhou budou tvořit mladí dorostenci, kteří byli předloni mistry republiky v šestnáctkách. My budeme bojovat tak, abychom mohli ze hřiště odejít s dobrým pocitem. V každém případě to pro nás bude malý futsalový svátek a možnost porovnat se v profesionální úrovní, tedy kluky, kteří trénují pětkrát v týdnu," zdůraznil hrající trenér Amoru Tomáš Galia.

„Chceme si zahrát a pokusíme se překvapit. Určitě nemáme co ztratit. V tabulce jsme úplně jinde, než jsme si sami před soutěží dokázali představit. Chtěli jsme se především vyhnout boji o záchranu," řekl prezident Amoru Antonín Petlach.

Podle něho sehrál Amor poslední divizní utkání s béčkem Tanga na jeho palubovce před sedmi roky. „Přesně to už nevím, ale průběh zápasu si pamatuji dokonale. Sedm minut před koncem jsme prohrávali 1:5, ale nakonec jsme vyhráli 6:5," dodal perličku Petlach.

Galiův v tým určitě nastoupí bez dvou standardních hráčů Bačovského a Lukeštíka.

Oba další vyškovské týmy mají soupeře z opačného pólu tabulky. Snadnější pozici by v pátek měl mít Lazor-Domus. Jednak hraje doma, jednak jeho soupeř Egretta Bílovice je poslední. „Mělo by to být jasné, ale nesmíme si dovolit žádné podcenění soupeře. Navíc zatím nevím, kdo bude k dispozici. Ze základní sestavy v týdnu trénovalo jen pět hráčů," upozornil trenér Josef Lička.

Bodový zisk by měl vynést Pivovaru sobotní výjezd do Brna. Ale i kouč Libor Šmarda varuje, že souboj s Vlky z Brna-Žabovřesk snadný nebude. „Chybět bude Fober, který jde na operaci kolena. Naopak už může hrát Pánek. Sestava by mohla být silná, protože už skončil velký fotbal. Ale totéž určitě platí pro domácí. Ale z cíle vyhrát samozřejmě slevit nemůžeme," sdělil kouč Pivovaru.

Divize

Lazor-Domus – Bílovice

Pátek 23. 11. 20.00 Pur­kyňova

Amor – Tango Brno B

Sobota 24. 11. 17.15 Pur­kyňova

Žabinští Vlci Brno – Pivovar

Sobota 19.15 Brno-Bohunice

Tabulka:

1.Tango Brno B 8 7 10 59:16 22

2.Amor Vyškov 8 5 1 2 43:34 16

7.Pivovar Vyškov 8 4 0 4 43:47 12

9.Lazor Vyškov 8 3 1 4 31:36 10

11.Žabinští Vlci Brno 8 2 0 6 24:40 6

12. Bílovice 8 1 07 19:60 3