Před sezonou se dávaly větší šance „perníkářům", role favorita ale nakonec připadne domácím amorům. Hraje pátý s posledním, tedy desátým. „Musíme vyhrát. Porážka by znamenala pád a my se chceme udržet nahoře s bezpečným odstupem od nejhorších," prohlásil hrající trenér Tomáš Galia.

Jednoduchá záležitost? Pozor, TORF poslal v posledním kole svému zítřejšímu vyzyvateli velmi důraznou vizitku. Přehrál totiž lídra tabulky z Ostravy. „Mají tam několik nových hráčů, posílili a tohle se jim povedlo, určitě to vzbuzuje respekt. Ale na druhou stranu mluvil jsem s ostravskými kluky a říkali, že tam sehrálo roli podcenění. Taky jim tam prý nic nepadalo a Pardubicím vycházelo všechno," podotkl kouč.

I Vyškovští se nedávno potkali s Ostravou. Jenže na ni a také před dvěma týdny na silný Třinec nestačili. Se zkušenými soupeři drželi krok, ale bodově vyšli naprázdno. Určitou omluvou je, že v obou případech postrádali ze zdravotních důvodů několik klíčových hráčů.

A to už se teď změní. „Měli bychom být konečně kompletní, snad na jednu výjimku, ale to se ještě uvidí. Snad se do zápasu nikdo nezraní, my ty tři body potřebujeme, všechno ostatní by pro mě bylo zklamáním. Říct, že nám bude stačit bod, je nesmysl," uvedl prezident amorského klubu Antonín Petlach.

Určitě by bral výsledek z prvního vzájemného utkání. V Pardubicích sice hosté v první půli těsně prohrávali, ale ve druhé se útočně osmělili a vyhráli po hattricku Ševčíka bezpečně 6:3. „Tam jsme poprvé ve druhé lize začali hrát futsal, jaký jsme si představovali. Šli jsme do toho odvážně, nováčkovská tréma byla najednou pryč a vítězství jsme si plně zasloužili," zavzpomínal.

Jako proti Ostravě

Druhá strana je před výkopem opatrnější. Uvědomuje si samozřejmě postavení v tabulce i fakt, že Vyškov patří nejen podle nich k příjemným překvapením druholigové futsalové společnosti. V paměti má také už zmíněnou domácí porážku se stejným protivníkem.

Lehkou kořistí ale rozhodně hosté být nechtějí. „Taktiku na Vyškov prozrazovat nebudu, nebudeme se na nikoho chystat individuálně, chce to prostě navázat na Ostravu. Bude to hlavně o zodpovědnosti ve hře dozadu. Budu spokojený s jakýmkoli bodovým ziskem," vyjádřil se hráč a týmový lodivod v jedné osobě Jiří Tesař.

SK Amor Vyškov – TORF Pardubice

Hala Purkyňova, Vyškov

Sobota 25. ledna, 20.00 hodin

Pardubice – Amor 3:6 (2:1), branky Amoru: Ševčík 3, Galia, Oravec, Lukeštík.