Prohra také znamená, že skončila třízápasová vítězná šňůra Amoru. Z jeho pohledu se ale vůbec nic neděje. „Z posledních kol máme pocit dobře odvedené práce a v soutěži máme splněno," zdůraznil prezident klubu Antonín Petlach.

Objektivně vzato ale mohla být jeho spokojenost po Vítkovicích ještě větší. Domácí totiž od začátku projevovali respekt ke štice letošního ročníku druhé ligy. „Do patnácté minuty jsme hráli, co jsme potřebovali. Vítkovice byly zalezlé a spoléhaly na brejky," viděl Petlach. „Po zápase jsme si s trenéry potvrdili, že jsme zvolili správnou taktiku. Vyškov hraje sympatický útočný futsal, dává hodně gólů, nemělo smysl se s ním přetahovat," potvrdil vítkovické předzápasové záměry předseda klubu Zdeněk Tomčal.

V úvodu domácí opravdu praktikovali především dokonalé bránění s pokusy o rychlé kontry. V prvních dvou minutách z toho měli i dvě příležitosti. Jednou minuli branku a podruhé tečovaný míč vyrazil brankář Kotulán hlavou. Pak aktivitu zcela převzal hostující tým. Gremmelovu ránu vyrazil brankář domácích na roh. Z něho orazítkoval břevno Forró. Až třetí šance skončila gólem. Lukeštík našel před brankou zcela volného Ševčíka a ten neměl problém míč posunout do sítě. Až do zmíněné patnácté minuty byl obrázek stále stejný. Hosté útočili, domácí se z brejků dostávali do náznaků šancí.

Bohužel, hosté pak sami nabídli domácím vyrovnání. „Zahrajeme špatně trestný kop, míč je rychle přenesen do naší šestky, kde ho má na noze Lukeštík. Jenže špatně ho trefí a za ním vybíhající Kotulán si nezavolá, a tak míč propadne k osamocenému domácímu hráči a ten nemá problém ho dopravit do prázdné branky. V podstatě stejná chyba jako s Volfířovem," popsal v vlastně jednoduchou situace Petlach.

Bezprostředně po vyrovnání mohl vrátit Amoru vedení Galia, ale už za obranou na Lukeštíkův pas těsně nedosáhl. Následovaly šance Daniela Forró a Gremmela, ale i gól v síti Amoru po vydařeném trestném kopu domácích. Na střely na branku Amor poločas vyhrál 12:6, ale v gólech byl o jeden šťastnější domácí tým.

Rychlé rozhodnutí

Vedení ještě víc ujistilo domácí hráče o potřebě je hájit a spoléhat na brejky. Ty se jim už tentokrát dařilo zakončovat a zápas rychle rozhodly už v úvodu druhého poločasu. Za osm minut Vítkovice navýšili vedení o tři góly. Naději vrátil Amoru Lukeštík proměněným trestným kopem. Taktika v takovém případě hovoří jednoznačně přistoupit k power play. Tu začal hrát Amor od 34. minuty a vybojoval si penaltu po faulu na Petlacha. Z ní snížil Ševčík na nadějných 3:5.

Ani šestý gól domácích v čase 38.13 ještě neznamenal definitivu, po třiceti vteřinách snížil Lukeštík. To ale bylo vše, co hra vabank s prázdnou klecí hostům přinesla. Naopak pět vteřin před koncem překopl míč do prázdné branky domácí brankář. „Obrovskou minelou jsme domácí vrátili do hry a poté prospali úvod druhé části hry. To byl rozhodující. Pokud budeme produkovat takové chyby, které sráží náš výkon, tak budeme jen těžko vyhrávat. Druhá půle to byl z naší strany futsalový zmar. Hra již nebyla tak kvalitní, ale zcela jistě nemohu upřít bojovnost a snahu s výsledkem něco udělat. Opět se ukázalo, že jakmile vyrazíme na jiný povrch než palubovka, tak máme problémy. Z prohry se musíme poučit a doma porazit Líšeň," konstatoval Petlach.

Těšit ho může alespoň pochvala z tábora soupeře. „Vyškov je jeden ze dvou sympatických týmů druhé ligy. Hraje otevřený futsal, a také vše kolem mužstva je na solidní úrovni. Proto jsme se na Vyškov těšili a mohu za všechny u nás říct, že se budeme těšit i k nim, kde je výrazně příznivé futsalové prostředí," chválil předseda Vítkovic Tomčal.

KFV Roub Vítkovice – Amor Vyškov 7:4

Poločas: 2:1. Branky hostů: Ševčík 2, Lukeštík 2.

Amor: Kotulán (Fiala) – J. Derka, Lukeštík, Forró, Gremmel -Tichý, Ševčík, Galia, Bačovský, M. Petlach, Oravec, Chubirka.

Další výsledky: Likop Třinec – VŠB Ostrava 2:0 (2:0), AC Jeseník – TORF Pardubice 5:2 (1:0), SK Líšeň – FK Volfířov 13:2 (5:2), Gillotina Choceň – 1.FC Šumperk 10:4 (6:2).