„To je nám k ničemu, když domácím stačí dva borci vepředu a rozeberou celou naši obranu," zlobil se po utkání vyškovský trenér Josef Lička starší. Jeho tým na rozdíl od městských kolegů z Pivovaru prohrál.

Ještě před úvodním hvizdem bylo Lazoru jasné, že tentokrát jde o povětsných šest bodů. Tedy utkání s týmem se stejných poloh tabulky. „Všichni jsme dobře věděli, že to je důležitý zápas. Věřili jsme tomu, že vyhrajeme, ale zase jsme soupeře pouštěli do velkých šancí jakoby nic," spílal kouč. Na gólové zápisy hostů tak domácí dokázali vcelku snadno odpovídat a divokou přestřelku nakonec nejtěsnějším rozdílem 7:6 vyhráli.

O přesné zásahy Lazoru-Domus se přitom podělilo hned šest hráčů, ale to hlavní, proč do Brna přijeli, si tým na zpáteční cestu nepřibalil. „V poslední době se moc netrénuje, to taky hodně chybí. Moc se toho nedá nacvičit a z toho pramení chyby. Když se vracíme z útoku, nikdo si nikoho nerozebírá, to musíme změnit. A chce to i trochu štěstí, někdy to projde třeba přes tři naše hráče a zapadne to na milimetr do naší brány," připomněl Lička.

Nápravu mohou Vyškovští sjednat už v pátek večer. Jenže do haly v Purkyňově ulici dorazí favorizovaný Helas Brno B, tedy průběžně druhý celek, jehož problémem je zatím paradoxně útočná fáze.

To Pivovar si v devátém kole připsal poměrně snadné domácí vítězství proti Žabinským Vlkům z Brna. Alespoň o přestávce to díky stavu 5:1 jednoznačně vypadalo. „Soupeř se sice ujal vedení, ale dlouho mu to nevydrželo. Poločas jsme odehráli docela slušně, v koncovce se dařilo a spoustu dalších slušných možností jsme ještě neproměnili. Ale tušil jsem, že ještě bude o co hrát," řekl pivovarský lodivod Libor Šmarda.

A měl pravdu. Vlci snížili na nebezpečný dvoubrankový rozdíl. Další nápor ovšem Šmardovo mužstvo odrazilo. „Vzali jsme si oddechový čas, řekli si, co a jak, a dál už si to pohlídali. Musím ještě dodat, že to celé bylo zbytečně nervózní, a to hlavně díky slabým sudím, podle mě celý zápas zkazili," kritizoval vyškovský trenér po výhře 7:4. Hattrick si připsal kanonýr Jan Pánek.

O víkendu jede Pivovar na palubovku posledního přemožitele Lazoru. S Agromeli B se utká v bohunické hale.

Divize E

Pivovar Vyškov – Žabinští Vlci Brno 7:4 (5:1), branky Pivovaru: Pánek 3, Mikloška 2, Grim 2.

Agromeli Brno B – Lazor-Domus Vyškov 7:6 (3:3), branky Lazoru: M. Lička, R. Tobolík, Růžička, V. Novotný, J. Lička ml., F. Novotný.