Před sezonou Holubice očekávaly, že budou hrát ve vrchních patrech tabulky, na první místo však tipovaly Bučovice. „Jsme velice spokojení, protože hrajeme s úzkým kádrem. Náš kvalitní základ však hraje, což je nesmírně důležité. Už se těšíme na přestávku, abychom si od volejbalu trochu odpočinuli, protože meleme z posledního. Hráči už jsou přetažení, hrají vždy dvě utkání bez střídání," sdělil předseda klubu Arnošt Šmerda.

Konkurent z Bučovic se po špatném vstupu do sezony probojoval na druhé místo a vyhrál osm zápasů v řadě. „Zatím ještě není konec, na začátku jsme prohráli čtyři utkání za sebou. Daří se nám i proto, že se konečně ustálila základní sestava, kterou jsme na začátku hodně točili. Mrzí mě akorát zranění mladého univerzála Martina Pavlovského, který si těžce poranil rameno. Jsem přesvědčený, že se o konečném pořadí rozhodne na jaře v našem domácím utkání s Holubicemi," uvedl manažer týmu Zbyněk Čížek. „Derby v Bučovicích zřejmě rozhodne. Vynasnažíme se u nich vyhrát alespoň jeden duel. Hraje se tam ale hrozně špatně, protože v hale mají strop velice nízko," doplnil holubický Šmerda.

NA POSTUP NEMYSLÍ

Pro bučovického lodivoda není umístění Holubic žádné překvapení. „Sice mají úzký kádr, ale na druhou stranu je velice kvalitní. V týmu hrají velice dobří volejbalisté jako je Jan Písařík, Jaroslav Bláha nebo Ján Namešanský, kteří tam nastupují dlouhodobě. Holubice hrají každý rok vysoko, takže nejsem překvapený, že se nacházejí na prvním místě," pochválil soupeře Čížek.

Nad možností postupu do první ligy ani jeden z týmů zatím nepřemýšlí, soustředí se pouze na jarní část. „Zatím u nás na toto téma nepadlo jediné slovo. S tím jak málo máme hráčů, bychom ani postoupit nemohli," vysvětlil Šmerda. „Zatím se o tom nebavíme. Čeká nás ještě jarní část a my se hlavně musíme vyvarovat, abychom zbytečně nezakolísali se soupeři ze středu tabulky. Až v březnu můžeme přemýšlet, co bude dál," prohlásil Čížek.

SOUBOJE S BOJOVNÍKY

Do jarní části plánují Holubice rozšířit svoje řady o nového hráče. „Zatím však nechci mluvit konkrétněji. Zatím studuje v Brně a uvidíme, jestli to klapne. Pokud by přišel, tak už bychom nikoho nepotřebovali, snad se vrátí po zranění Adam Russnák," zadoufal šéf Holubic.

Naopak Bučovice do týmu už nikoho přivézt neplánují. „Sezonu dohrajeme v současném složení kádru," potvrdil Čížek.

Před vánoční pauzou čeká v sobotu od deseti hodin na Holubice dvojzápas na domácí palubovce proti čtvrtým Šlapanicím. „Oni jsou asi nejbojovnější tým v lize. Zakládají si na vynikající hře v poli. Dovedou se dobře nadchnout a zapálit. Hrajeme však doma a chceme vyhrát," hlásil Šmerda.
Ve stejném čase hostí Bučovice šestý Drásov. „Moc dobře víme, že hrají na hranici bojovnosti, někdy až za ní. Drásov je nebezpečný při skákavém servisu, na což se musíme zaměřit," burcoval Čížek.

PATRIK EL-TALABÁNI