Vždy jde o sportovce, kteří hájí barvy některého z klubů vyškovského okresu, nebo mají na Vyškovsku trvalé bydliště. Nyní můžete vybrat nějlepší výkon v měsících květnu a červnu. Podpořit svého favorita můžete už teď nebo až do úterý 23. července 2013 včetně na www.vyskovskydenik.cz. Vítěze pozveme do redakce k online rozhovoru, v němž se ho můžete zeptat na cokoli, co vás zajímá o něm, anebo jeho sportu.

Hlasovat můžete na webové stránce Vyškovského deníku Rovnosti www.vyskovskydenik.cz už teď nebo až do úterý 23. července 2013 včetně. Na stejném místě můžete také sledovat průběžné pořadí. Konečné výsledky a dojmy sportovce s největším počtem hlasů se dozvíte ve Vyškovských novinách v pátek 26. července, kde bude také uveden přesný termín online rozhovoru s autorem Hvězdného výkonu Vyškovska za květen a červen 2013.

PAVEL DOLEJŠ - atletikaPAVEL DOLEJŠ - atletika

Parádní disciplínou dorostence AHA Vyškov a je skok o tyči. Jako čerstvý český reprezentant v této věkové kategorii zazářil druhým místem na mezistátním utkání Česko – Maďarsko – Slovensko v Hradci Králové a hlavně novým osobním rekordem 4,20 metru. Formu a hlavně vysokou výkonnost pak potvrdil a mistrovství republiky v Jablonci nad Nisou, kde se dostal přes laťku ve výšce 4,15, a to mu vyneslo stříbrnou medaili. Bývalý žák ZŠ Vyškov, Letní pole je nyní studentem Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka v Brně.

VALDEMAR HORVÁTH - fotbalVALDEMAR HORVÁTH - fotbal

Jedna z největší postav vyškovského fotbalu oslaví na podzim už sedmačtyřicáté narozeniny, ale stále je platným členem kádru divizního MFK. Jemu samotnému se na trávník už moc nechce, ale v posledním kole tohoto ročníku v Bystrci chtě nechtě musel zastoupit od začátku. Na hřišti pak do 70. minuty s přehledem kraloval středu pole a hned v úvodu se dokonce mohl zapsat mezi střelce. Jeho lob před bezmocného brankáře Kukletu zapadl těsně mimo branku. Střídáním jakoby symbolicky předával štafetu o sedmadvacet let mladšímu Lukáši Mrnuštíkovi.

MICHAELA PAVLÍKOVÁ - moderní gymnastikaMICHAELA PAVLÍKOVÁ - moderní gymnastika

Ostravské mistrovství republiky kadetek mladších, starších a dorostenek v moderní gymnastice zcela suverénně ovládly reprezentantky vyškovského SK Trasko a potvrdily tak příslušnost k absolutní české špičce. Vybojovaly nevídaných čtrnáct medailí. Tu nejcennější určitě dorostenka Pavlíková, která v této věkové kategorii závodí druhým rokem a po roční pauze tak navázala na své úspěchy z kategorie kadetek starších. Víceboj vyhrála s luxusním náskokem dvou bodů. Další dvě zlaté medaile a jednu bronzovou přidala za cvičení s jednotlivým náčiním.

FRANTIŠEK VINCOUREK - silový trojbojFRANTIŠEK VINCOUREK - silový trojboj

Vyškovský supersilák si víc než osm měsíců léčil nepříjemné zranění natažených vazů v rameni, ale návrat do soutěží slavil impozantní. Třemi stříbrnými medailemi z mistrovství Evropy. Federace IRP je pořádala v Praze. Vincourek nastoupil v kategorii muži M1 do 95 kg RAW a ve všech třech disciplínách, benchpress, dřep a mrtvý tah, našel jen jednoho přemožitele. Pro otce úspěšné sportovní lezkyně Jany Vincourkové jsou tři stříbra velikou motivací pro zářijové mistrovství světa v Maďarsku, kde chce zaútočit na zlato.

KLÁRA ZMRZLÁ - plaváníKLÁRA ZMRZLÁ - plavání

Dvanáctiletá plavecká naděje KPS Vyškov těžko nachází přemožitelky, ať plave kdekoliv. Z mistrovství republiky své věkové kategorie v Kopřivnici si přivezla dva tituly. Vyhrála 100 a 200 metrů motýlek a časy 1:13,63 a 2:47,61 se mezi svými vrstevníky vyhoupla do čela domácích tabulek. Navíc si zlepšila osobní rekordy na 200 a 400 metrů polohový závod. Nominace do reprezentace Jihomoravského kraje na červnovou Letní olympiádu dětí a mládeže ve Zlíně byla zcela oprávněná a tam výrazně bodovala pro svůj tým prvním, třetím a šestým místem.