Od devíti hodin se na čtyřech kurtech střetne deset mužstev, vesměs účastníků I. a II. ligy. Favoritem je Volejbal Brno, který každým rokem má v mužstvu několik extraligových jmen. Dále startují rovněž tradiční účastníci Šlapanice, Brno-Komárov, Drásov, Kojetín atd. Tým pořádajícího oddílu obhajuje druhé místo, přičemž loňský vítěz Sokol Bučovice tentokrát chybí.

Ilustrační foto.
Divizní soupeř na rozjetý Vyškov nestačil. MFK je ve druhém kole MOL Cupu

„Hrát se bude za každého počasí. Pokud by pršelo, přesuneme se do velké sportovní haly v Křenovicích, kde jsou tři kurty. My chceme minimálně obhájit druhé místo. Až na Bláhu a Mertu budeme kompletní. Pro nás jsou to poslední zápasy na antuce, od 1. září už bude příprava na druhou ligu probíhat v hale,“ sdělil manažer a trenér domácího týmu Arnošt Šmerda.

Nabídka aktivního pohybu tentokrát směřuje do Ivanovic na Hané na tradiční cyklovyjížďku Tour de Rozvíz. Pořadatelé z TJ Slovan nabízejí nejen krásné trasy, ale pro všechny v cíli i lákavé občerstvení. Startuje se v sobotu.

CYKLISTIKA

Tour de Rozvíz, cyklovyjížďka, start v Ivanovicích n. H., sobota 29. 8. (9.00) Délka tras je 11, 15, 25, 45 a 60 km.

FOTBAL

Není-li uvedeno jinak, jsou začátky zápasů v neděli 30. srpna v 16.30 hodin.

Moravskoslezská liga

Slovácko B - Vyškov (10.15, hřiště v Kunovicích).

Krajský přebor

Svratka Brno – Rousínov (so 10.00, v Brně-Bosonohách).

I. A třída - sk. B

Pačlavice-Dětkovice - Veselí n. M. (so 16.00), Velké Pavlovice - Vyškov B (10.30), Bučovice - Rohatec.

I. B třída - sk. A

Podolí u Brna – Bohdalice (so), Vilémovice - Kobeřice.

Okresní přebor

Švábenice – Křenovice (so), Rousínov B – Němčany (so), FKD – Otnice (10.30), Komořany – Pustiměř, Křižanovice – Dražovice, Letonice – Velešovice, Brankovice - Slavkov u Brna (17.00).

III. třída - sk. A

Ivanovice n. H. - FKD B (so), Moravské Málkovice – Opatovice (15.30), Radslavice - Bohdalice B, Chvalkovice n. H. - Dědice, Pačlavice-Dětkovice B – Nesovice, Kučerov – Račice, Lysovice – Hoštice-Heroltice.

III. třída sk. - B

Hodějice - Křenovice B (so 16.00), Bošovice – Lovčičky (so), Habrovany – Rašovice (so), Vícemilice – Kroužek (10.00), Slavíkovice - Kobeřice B (15.00), Vážany n. L. - Heršpice, Nížkovice – Zbýšov.

IV. třída - sk. B

Šaratice - Komořany B (so 17.00).

RAGBY

I. liga: RC Přelouč - Jimi Vyškov, sobota 29. 8. (14.00).

VOLEJBAL

Turnaj ligových mužstev v Holubicích, sobota 29. 8. (9.00). Startují Volejbal Brno, Šlapanice, Brno-Komárov, Drásov, Kojetín atd. V případě nepříznivého počasí sportovní hala v Křenovicích.

***

NÁBOR

Oddíl juda v TJ Sokol Dědice zve do svých řad zájemce o judo starší šesti let. Přihlásit se mohou v tělocvičně Sokola od 3. září v pondělí a ve čtvrtek od 16.00 do 18.00 hodin.