Bučovičtí sokoli povolili svým soupeřům vždy jen jeden set, když porazili Lvi Praha B i Nymburk 3:1. Dvě kola před koncem tak zvýšili náskok čele tabulky na čtyři body před druhými Beskydy, které jeden ze dvou zápasů prohrály. V Českých Budějovicích 2:3.

Volejbalista Vladimír Katona.
Největší úspěch? Nevzpomínám, dívám se dopředu. Jasně narození dětí, říká Katona

Proti Pražanům nastoupili domácí kompletní, naopak soupeř přijel s mladým týmem, tedy bez pendlujících posil z extraligového A týmu. „Od začátku se hrál velmi pěkný volejbal. Hosty držel v útoku levoruký univerzál Jiří Toman. Naše útoky zakončovali smečaři David Neubauer a Vladimír Katona. Ten byl klíčovou postavou koncovky prvního setu, když zablokoval právě univerzála hostí. Koncovku druhé sady po esu ze servisu ovládli hosté. Třetí sadu za stavu 19:19 doservíroval právě domácí muž utkání Katona. Čtvrtý set byl již naší jasnou záležitostí,“ popsal deváté vítězství v řadě trenér sokolů Zbyněk Čížek.

I. liga

Sokol Bučovice - Lvi Praha B 3:1
Sety: 24, -23, 19, 16. Sestava: Fučík, Katona, Neubauer, Vašut, Mlčůch, Přikryl , Nezdařil, Tezzele, Dítě.
Sokol Bučovice - Volleyball Nymburk 3:1
Sety: 22, -23, 20, 14. Sestava: Mlčůch, Šimko, Neubauer, Katona, Vašut, Fučík, Dítě, Paták, Přikryl.

Zápas proti Nymburku byl posledním utkáním Bučovic v základní části na domácí palubovce. Sokoli chtěli hostům vrátit porážku 1:3 z jejich palubovky, což se jim podařilo. Trenér Čížek trochu pozměnil sestavu. Na liberu poprvé v sezoně nastoupil Radovan Dítě, na bloku se kromě Josefa Mlčůcha prosazoval Marek Šimko. „První dva sety se hrál vyrovnaný volejbal a každý z týmů uhrál jednu koncovku. Od třetí sady jsme zlepšili servis i obranu a už jsme byl lepším týmem a šli si pro vítězství. Několik pěkných bodových zisků na bloku i v útoku si připsal Pepa Mlčůch a mečbol proměnil mladý sedmnáctiletý univerzál Marek Paták,“ chválil Čížek.

V prvním utkání v rámci zimní přípravy prohráli fotbalisté MFK Vyškov (bílé dresy) s dorostem Zbrojovky Brno (U19) 2:3. Zápas se hrál na umělé trávě ve Vyškově.
Fotbalisté MFK Vyškov zahájili zimní přípravu. Porážkou s mladou Zbrojovkou

II. liga

Holubice - Volejbal Ostrava 3:0 a 3:0
Sety: 23, 22, 17 a 18, 23, 21. Sestava - I. zápas: Bláha, M. Hovorka, Kolář, Lukáš, Lukšíček, Mrázek, Muroň, Namešanský, Písařík, Russnák, Merta, A. Šmerda. II. zápas: Bláha, M. Hovorka, Kolář, Lukáš, Lukšíček, Mrázek, Muroň, Namešanský, Písařík, Russnák, Bednář, Hanák.

Holubická suverenita v soutěži je ještě výraznější, což dokazují i výsledky s jejich největší konkurentem. V tabulce druhý Volejbal Ostrava Holubičtí ve své hale smetli dvakrát 3:0. V čele tabulky vévodí před Ostravany o plných 19 bodů a mohou reálně přemýšlet o možnosti zahrát si I. ligu. „Ostrava je druhá, takže jsme si asi už zajistili první místo. Ale budeme hrát normálně dál a pak se uvidí… Máme vyrovnaný dobrý tým, je těžké proti nám hrát. Navíc máme široký kádr a pravidelně se v utkání střídáme. Ostrava přijela jen s osmi hráči, takže pak už jsme měli navrch i po fyzické stránce,“ konstatoval po utkání hrající trenér Aleš Šmerda.

Studentka Zdravotnické školy navštěvuje ve volném čase seniory v domově důchodců.
V domově důchodců našla novou babičku

„Holubice jsou letos výkonnostně výrazně nad všemi ostatními mužstvy. Hrají výborný volejbal. My jsme jim to chtěli trochu znepříjemnit. Do zápasů jsme šli s tím, že budeme maximálně riskovat, že to nevyšlo, to je druhá věc. Dvakrát 0:3 je pro nás zklamání, ale nečekali jsme, že tu nějaký bod uhrajeme,“ přijal porážky sportovně trenér Ostravanů Jakub Zvolánek.