Co změnilo váš názor, že budete hrát baráž? Léta jste možný postup odmítali.
Hlavní impulzy jsou dva. Za prvé je třeba říct, že úroveň druhé ligy šla oproti minulým letům dolů a druhá polovina tabulky spíše bojovala mezi sebou o udržení. Proto si chceme ještě zahrát dobré zápasy s kvalitními soupeři. Za druhé se náš kádr před sezonou změnil, především se omladil, a kluci sami přišli s tím, že by si rádi sezonu prodloužili.

Na koho v této o mnoho kvalitnější soutěži spoléháte nejvíc?
Budeme hrát se stejnou sestavou jako ve druhé lize. V tomto má velikou výhodu Příbram B, která může využít extraligové hráče. Určitě se budeme snažit zátěž rozmělnit na více hráčů. Proto trénujeme ve třinácti čtrnácti lidech. Věřím, že nasbírané zkušenosti z extraligy zúročí hráči jako Přikryl, Mlčůch, Duda nebo Bence. Ale především vždy stavíme hlavně na kolektivu.

Měli jste nějakou speciální přípravu?
Mistrovské utkání jsme naposledy hráli 17. března v Hlučíně. Od té doby se pečlivě připravujeme a zároveň těšíme, že už to vypukne. Po herní stránce mají naši soupeři navrch, protože mají už dva zápasy za sebou.

Ilustrační foto. Volejbalisté TJ Sokol Bučovice při zápase (proti TJ Holubice).
Volejbaloví sokoli z Bučovic jen slavili, Holubicím chyběl ke stříbru jeden set

Určitě jste se na ně byl podívat. Který soupeř z dvojice Příbram B – Velké Meziříčí bude těžší?
Byl jsem na sobotním barážové utkání ve Velkém Meziříčí. Domácí i přes určitou nervozitu v první sadě utkání zvládli líp. Zápas byl velmi kvalitní a pohledný. V nedělní odvetě zvítězila posílená Příbram. Nelze přesně vystihnout, kdo z nich bude těžším soupeřem.

Naznačil jste jejich větší rozehranost, navíc mají výhodu domácího prostředí.
Los je daný, bereme jej takový, jaký je. Ten, kdo chce pomýšlet na postup, musí venku uspět. Zatím platí, že domácí využívají stoprocentně svoji halu. My i přes neznalost prostředí se pokusíme přivést nějaký bodový vklad pro domácí zápasy.

Pokud byste v baráži byli úspěšní, postoupili byste do první ligy?
Když baráž jdete hrát, tak je s tím samozřejmě spojen i sportovní cíl. Vím, že například Příbram, pokud uspěje, nebude první ligu hrát a chce ji obchodně posunout jinam. My se o tom, co nastane, budeme bavit až po skončené baráži. Rozhodně však vím, že prodávat nikomu nic nebudeme, ani od nikoho něco kupovat.

Jakou roli bude za týden hrát domácí prostředí?
Doufám, že mimořádnou a zároveň, že bude ještě o co hrát. Takže, doufám, že se hodně diváků přijde podívat a hlavně nám vytvoří opravdové domácí prostředí. Oni to umějí. Mimořádným lákadlem pro ně je už samotný fakt, že do kvalifikace jsme se přihlásili po dlouhých dvanácti letech, kdy jsme doma hráli s Chomutovem a Českou Třebovou.

Baráž o I. ligu
Příbram B - Velké Meziříčí 3:1 (-26, 12, 21, 20), Velké Meziříčí - Příbram B 3:1 (-21, 17, 26, 20). Hraje každý s každým doma a venku.

Další program:
14. 4. Příbram B – Bučovice (17.00)
15. 4. Velké Meziříčí – Bučovice (18.00)
21. 4. Bučovice – Velké Meziříčí (18.00)
22. 4. Bučovice – Příbram B (18.00)