Jak chutná s odstupem týdne závěrečný triumf při setkání florbalové špičky nejen Vyškovska?

Samozřejmě výborně. Rozhodně turnaj hodnotíme pozitivně. Sešla se tu v hojném počtu parta florbalových nadšenců a ve spojení s výbornou organizací to nejde hodnotit jinak než v superlativech. To, že se nám dařilo v takové konkurenci vyhrát, nás těší o to víc.

Co o tom rozhodlo, v čem jste byli nejlepší?

Myslím si, že za naším úspěchem stojí hlavně to, že jsme v sobě znovu objevili herní výkonnost, kterou jsme disponovali na začátku sezony. Když se nás tento progres bude držet a nepřijde útlum, můžeme myslet na nejvyšší cíle.

Sestava byla ideální?

Přes rok jsme hráli permanentně na tři pětky, takže jsme bohužel do užšího kádru na Open Fair nemohli vzít všechny. Z mého pohledu určitě chyběl můj dlouholetý kolega z útoku Tomáš Brnka, který se potýká se zraněním. Dále také chyběl Roman Skácel, který se nemohl účastnit turnaje z téhož důvodu.

Hrálo se na menším hřišti, tam je to hodně i o gólmanovi, mám pravdu?

Je to tak. Aleš Tvrdý zachytal výborně a významně se podepsal pod naše vítězství. Na tak malém hřišti a v systému 4+1 je to i o intenzivnější ofenzivě, což se nám rovněž relativně dařilo.

V základní skupině jste ale jednou klopýtli, byla z toho dělba bodů se Slavkovem. Co k tomu říct?

Nebyla to nějaká nerozehranost, v prvním zápase proti Slavkovu se prostě opět projevila naše slabina a to je, že si neumíme zkoordinovat dobře rozehraný zápas do vítězného konce. Potýkáme se často se situacemi, kdy máme převahu, vedeme o několik gólů, ale začneme vymýšlet nesmyslné kombinace, jsme hladoví a chceme naložit soupeři, co se do něj vejde. V tomto případě nás to stálo dva body, ale je to slabina, na které musíme ještě do budoucna zapracovat.

Po Open Fair se asi sezona bude hodnotit lépe?

Určitě jsme si spravili chuť, konec sezony nebyl z naší strany úplně ideální. Bereme to jako takový příjemný bonus.

Jak to bude vypadat s kádrem dál, čekáte posílení nebo oslabení týmu?

Jak jsem již říkal, budeme dělat vše pro to, abychom udrželi posily, co loni přišly. Myslím tím kontakt s Lukášem Gregrem, který byl výbornou akvizicí. Dále je třeba navázat na spolupráci s Romanem Skácelem, který byl rovněž velkým přínosem. Musíme však respektovat, že jeho prioritou zůstává hokej.

Jaké budou cíle Ivanovic pro příští rok?

Musíme nastoupit se stejným odhodláním odvést maximální výkon a zároveň nesmíme podcenit žádného soupeře, protože kvalita týmů v lize je vysoká. Ale myslím si, že máme jako tým na to, abychom patřili mezi lídry Regionální ligy. Cílem sezony tedy je, abychom se mezi ně zařadili a oscilovali v horních patrech tabulky.

Regionální liga mužů

Divize VI.
Umístění
: šestí z 11 týmů
Bilance: 10 výher, 1 remíza, 9 porážek

Open Fair Vyškov

Základní skupina: Slavkov 4:4, All Stars Team Bučovice (vítěz amatérů) 4:1, Adamov 5:0.

Semifinále: Bučovice 5:3.

Finále: Rousínov 5:1.