Město Vyškov reprezentovaly tři závodnice a každá si domů přivezla medaili. V kategorii nejmladších dívek Emma Deuserová stříbrnou a Tereza Cibulková bronzovou. Nejcennější kov vybojovala v kategorii A dívky 16 – 17 roků obhájkyně loňského prvenství a česká reprezentantka Jana Vincourková.

První semifinálovou cestu dolezla jako jediná z kategorie do topu, tedy na vrchol trasy, a druhou cestu nejdále v kategorii, dva chyty od topu. Do finále tak postupovala z prvního místa. V něm podala přesvědčivý výkon a své soupeřky překonala téměř o polovinu stěny. Svým výkonem tak zvítězila v dalším kole Českého poháru a upevnila si vedoucí pozici před posledním finálovým závodem série, který se bude konat tuto sobotu v Chocni.

Zároveň se stala mistryní České republiky pro rok 2013. Je to již čtvrtý titul Jany Vincourkové v řadě za sebou. „Do konce letošní sezony mně zbývají jen dva závody. Již zmiňované finále Českého poháru mládeže v Chocni a závěrečnou vrcholnou tečku udělá Světový pohár dospělých – žen ve slovinské Kranji 16. – 17. listopadu. Český pohár bych už měla vyhrát a v Kranji se chci umístit mezi nejlepšími," sdělila úspěšná vyškovská sportovní lezkyně.