Politickou mluvou řečeno, byl zvolen ústavní, tedy tříčtvrtinovou většinou. „Opravdu nevím, jestli jsem se fanynkám líbil jako chlap, anebo mně dali hlas odborníci podle mých loňských výsledků," kroutil běžec AHA Vyškov Jiří Němeček nevěřícně hlavou nad výsledky hlasování.

Tipněme, že to bylo pro výsledky. Kterých si tedy vážíte nejvíc?

Jednoznačně šestých míst na mistrovstvích republiky v běhu na 1500 metrů na dráze na Kladně a v krosu v Rumburku. A na stejnou úroveň bych přidal druhé místo v extralize družstev s Hvězdou Pardubice.

Jaký byl váš sportovní rok 2015 celkově?

Vynikající, nejlepší sezona v kariéře. Ta šestá místa na republice v krosu a na dráze a stříbrná medaile z družstev, to jsou moje dosud nejlepší výsledky.

Kam řadíte své úspěchy v anketách? Kromě sympaťáka jste podle hlavní kategorie této ankety druhým nejlepším sportovcem okresu za nohejbalovým mistrem Evropy Martinem Müllerem.Atlet AHA Vyškov Jiří Němeček získal malý double v anketě Sportovec okresu 2015. Je sportovním sympaťákem a druhý v hlavní kategorii jednotlivců.

Spíš je to taková sladká třešnička na dortu, další forma odměny. Loni jsem například vyhrál městskou anketu v odborné i veřejné části. Sice to potěší a přízně fanoušků si velice vážím, ale statistiku umístění v anketách si nevedu. Podstatnější jsou přece jen výkony a výsledky na soutěžích.

Zůstala vůbec nějaká meta, kterou jste v loňském roce nesplnil?

Ani nevím, protože ta spokojenost převažuje. Ale člověk samozřejmě přemýšlí o tom, že to třeba mohlo být ještě lepší. Takže chce pořád zlepšovat osobní rekordy. Tam rezerva samozřejmě je.

Jak a proč jste se ocitl v Pardubicích a jakou jste tam získal hlavní zkušenost?

Chtěl jsem si vyzkoušet extraligu, tedy naši domácí nejvyšší soutěž, a klub mně vyšel vstříc. S panen Hajzlerem jsme se domluvili na přestupu na letní sezonu, po které jsem se vrátil zpět do Vyškova. Zkušenost je to vynikající. Hlavně z kontaktu s našimi nejlepšími atlety přímo v závodech, protože přípravu jsem ani moc nezměnil. Trénoval jsem pořád doma ve Vyškově. Skončili jsme druzí v republice za Duklou Praha a snad jsem k tomu svými body také přispěl.

Které sportovní vrcholy vás čekají v letošním roce a kam byste se chtěl posunout?

Teď se připravuji na mistrovství republiky v hale za týden v Ostravě. Jestli na to bude forma, tak v letní sezoně bych si chtěl zopakovat ten extraligový seriál. Doufám, že budu zase startovat na mistrovství republiky a chtěl bych pomalinku šplhat blíž k té bedně. To je takový můj tajný sen. Důležité ale bude, aby mně vydrželo zdraví a zůstala ta chuť do závodění, kterou teď mám.

A co AHA Vyškov? Může třeba vyškovské mužské družstvo pomýšlet na návrat do I. národní ligy?

Možné je všechno, i když letos to asi ještě nebude. Máme dobré žactvo a dorostence. Chce to trošku doladit, možná přivést nějaké posily. Já bych k tomu samozřejmě rád pomohl, protože je to moje srdeční záležitost. Jsem přece odchovancem vyškovské atletiky.