Jaký to byl závod?

Hodně pomalý, měl jsem jasně nejpomalejší rozběh. První kolo za sedmapadesát, to je prostě moc. Pak se z toho nedá vykouzlit nějaký výjimečný čas. Na druhou stranu je zase dobré, že to zůstalo v balíku, neroztrhalo se to. Pomáhali jsme si navzájem, pak se šlo na finiš.

První čtyřstovka za 57 sekund. Co to signalizovalo?

Strašně pomalý úvod, potřebujeme 55 s. A pak to dali za 1:52. Z toho prvního kola se pak nedá vykouzlilt nějaký výjimečný čas. To je základ, klusali jsme.

Finiš byl hodně ostrý, i z vaší strany…

Byl. Tam jsem se hodně zmáčkl, taky kdy jindy než na tom mistrovství. Jak v závěrečném sprintu nejsem obvykle moc dobrý, tak dneska asi tím, jak to bylo pomalu rozběhnuté, měl jsem ještě zbytek sil nějak zafinišovat.

Musel jste v něm obíhat jednoho ze soupeřů, zpomalilo vás to?

Předbíhal jsem pomalejšího běžce přede mnou, to ano. Ale to zase tak nerozhoduje, navíc udělali jsme zajímavou rošádu, protože on mě ještě taky předběhl. To je pak zbytečné, vysílili jsme se, ale jak říkám, tentokrát mi ten konec sedl.

Jak hodnotíte tedy čas?

V tom vedru to není vůbec jednoduché, ale nemá smysl se na to vymlouvat, je to republika. Ať je vedro nebo zima, když má člověk namakané, mělo by to tam létat. Není to žádný extra čas, ale celkem spokojený jsem.

Co atmosféra?

Výborná, skvělá, mám tady známé, rodiče, kámoše, rodinu, je to dobré. Na tribuně je spousta lidí, na valech taky, povzbuzují o sto šest. Jen tak dál, pojďme si ten víkend pořádně užít. Počasí vyšlo, dobře objednané, tak ať padnou ještě nějaké limity. A pro mě osobně perfektní domácí kulisa, to je pecka.

INFOBLOK:

Jiří Němeček

Narozen: 8. 4. 1982

Klub: AHA Vyškov

Disciplíny na mistrovství: rozběhy 800 m.