V čem byl hlavní důvod mírného ústupu z pozic?

Určitě největší roli měla minimální účast Petra Veselského a René Kotáska. I tak jim ale musím poděkovat, že nám přece jen trochu pomohli. Nicméně nad systémem se pro příští sezonu musíme zamyslet.

Kdo za daných okolností byl, jak se říká, tahounem týmu?

Nedá se se říci, že by herně někdo výrazně zářil, ale v klíčových okamžicích vždy někdo kvalitně zahrál a zvítězil. Pro maximální komplexní nasazení ale musím vyzdvihnout Martina Studňaře. Také Pavel Sedlák, Karel Jílek a Jaroslav Wintr obětavě odehráli takřka všechna kola.

Jsou zápasy, kde vás ztráta bodů mrzí třeba ještě teď, a naopak, které se vám vydařily?

Odpovím víc obecně. V kulečníku nejvíc mrzí prohry o jednu partii, protože většinou rozhodoval jeden vydařený strk. Takových zápasů bylo víc. Opakem bývají zase ty, které tímto způsobem vyhrajete.

Jaké byly nejlepší individuální výkony vašich hráčů?

Je těžko vybírat nejlepší partie, ale opět musím vyzdvihnout Martina Studňaře za velmi kvalitní výkony zvláště v jednobandu, kdy mnoho partií dohrál před limitem a průměr šest karambolů je na oblastní soutěž velmi dobrá kvalita. Pavel Sedlák si odehrál také výborné partie, hlavně v kádru, ale i ve volné a jednou též v trojbandu. Karel Jílek a Jaroslav Wintr hráli standardně dobře a zase o něco lépe než loni. Je vidět posun, zrovna tak u hráčů ostatních týmu.

Vynesla tato sezona nějaká nová jména, kdo z nováčků udělal největší výkonnostní skok?Petr Kuneš, předseda Klubu přátel kulečníku (KPK) Vyškov.

Jedno nové jméno máme, a to Luděk Přibyl. Nastoupil okamžitě do céčka a pravidelně získával body se solidním průměrem. Výborný nástup a naděje do budoucna.

Jste spokojen s výsledky B družstva? Plní svoji roli zálohy A týmu?

Béčko si vedlo dobře, a pokud nastoupili v áčku, tak hráči udělali i body. Ve své druhé třídě skončili třetí, ale mohlo to být lepší. O druhé místo kluky připravily absence ke konci soutěže.

Jaké významné jednorázové turnaje vaši hráči absolvovali a s jakými výsledky?

V naší herně jsme pořádali přebor oblasti ve volné hře a v jednobandu. Určité šance měl Martin Studňař. V jednobandu bojoval srdnatě, ale nepodařily se mu dvě partie a na průměr nepostoupil do semifinále.

Jak celkově vypadá v současné době klub, kolik máte členů a závodních hráčů?

V tuto chvíli máme patnáct hráčů, ale nevím, kdo bude moci v příští sezoně aktivně hrát. Přijde jeden nový muž a jeden přestoupí jinam. Po sezoně si všichni si odpočineme a koncem srpna začneme přípravu na novou. I když minimální provoz v herně bude při zájmu hráčů i přes léto.

Nakousl jste změny v kádru, můžete to upřesnit?

Personálie musíme vyřešit nejdříve u kmenových hráčů. Takže konkrétní říct zatím nemůžu. Víme, kdo z hráčů v okolí je volný, ale zatím nikoho neoslovujeme. Pokud někdo projeví zájem hrát u nás, rádi ho přijmeme. Posílit by bylo dobré, ale nejdůležitější je spoléhat na místní hráče a jejich herní růst. Proto máme záložní družstva. Kádr C týmu se stabilizoval a čtvrté místo ve třetí třídě je dobrou odrazovou příčkou k útoku na postup příští rok. Myslím, že to není nereálné a osobně bych si to přál.

Umístění družstev KPK:
I. třída
1. AKK Brno 14 11 1 2 162:90 23
2. Ponětovice B 14 9 0 5 142:110 18
3. Slatina A 14 8 1 5 149:103 17
4. Veselí 14 8 0 6 119:133 16
5. Žarošice 14 7 0 7 124:128 14
6. Vyškov 14 5 2 7 105:147 12
7. Slatina B 14 4 0 10 114:138 8
8. Otnice 14 1 2 11 93:159 4 

II. třída
3. Vyškov B 14 9 0 5 154:98 18  

III. třída
4. Vyškov C 16 7 1 8 153:135 15