Jak tedy hodnotíte vy bronzovou pozici, nemohlo to být přece jen o stupínek lepší?

Pokud bychom byli kompletní, reálně by se dalo pomýšlet o postupových příčkách (první dva týmy postoupily do kvalifikace o I. ligu, pozn. red.). Bohužel v klíčových utkáních nám jeden až dva hráči chyběli. Většinou vlivem pracovních povinností. Prohráli jsme obě utkání s Prostějovem i s Čelákovicemi. To jsou čtyři zápasy a kompletní jsme byli pouze v jednom. Pokud bychom byli kompletní, věřím, že jsme měli na to Prostějov odsunout na třetí příčku.

Můžete být konkrétnější?

Především je třeba říct, že všechny tři týmy jsou velice vyrovnané. Béčko Čelákovic nás dokázalo porazit 6:4 v našem svatostánku, a to jsme byli kompletní. Postavili proti nám dva extraligové hráče, kteří mají střídavé starty. Prostějov měl ulehčenou pozici, protože v utkáních proti našemu týmu jsem třeba já vždy kvůli pracovnímu zaneprázdnění chyběl. Loni, když jsme byli kompletní, tak jsme proti jejich sestavě, která se od loňska nezměnila, zvítězili vždy 6:1.

Co byste řekl ke svým výkonům?

Ze všech zápasů za celou sezonu jsem prohrál jednu trojici, takže jasná spokojenost.

Cítíte ještě stále respekt soupeřů vůči kreditu exmistra světa?

Respekt cítím neustále. Někteří hráči to berou jako velkou čest si proti mně zahrát, někdy je ale ta jejich nervozita až úsměvná.

S kým z týmu si nejvíce rozumíte?

Nelze někoho jmenovat, se všemi je to pohoda. Jsme tady jedna velká nohejbalová rodina, i lidé okolo nohejbalem žijí a velice nám fandí.

Myslíte, že si na základě letošního umístění můžete pro příští sezonu zvednout laťku na pokus o postup do druhé nejvyšší soutěže?

Musíme, třikrát jsme byli třetí, takže je to skoro povinnost. Ale, předpokládá to být na tom dobře zdravotně a hrát v kompletní sestavě. Uvidíme.

Budete v Holubicích pokračovat? Nehlásí se třeba extraliga?

Občas se někdo ozve, ale já jsem v Holubicích ve všech směrech spokojený, takže zůstanu i pro příští rok. Na sklonku své kariéry jsem tady našel vše, co jsem hledal: výbornou partu lidí a pohodový kolektiv. Nohejbalem i po společenské stránce to tady žije, na utkání chodí hodně lidí a každý zápas tak má tu správnou atmosféru.

Dovolte malé odbočení. Druhý zástupce Vyškovska ve druhé lize Slovan Ivanovice právě rozehrál baráž o udržení. Jak vidíte jeho vyhlídky?

Určitě se zachrání. Sehráli jsme s nimi dvě naprosto vyrovnaná utkání, která jsme dokázali přetlačit na naši stranu vždy až ve vypjatých koncovkách setů. Je to mladý tým s velkou budoucností, který se ale ještě potřebuje stabilizovat a vyzrát. Letos i přes velice kvalitní kádr zaplatil nováčkovskou daň.