Okresní přebor odstartuje o víkendu 22.–24. dubna a v prvním kole se utkají dvojice: Holubice C – Opatovice, Rybníček – Slavkov a Ponětovice – Moravské Prusy B. Volný los má A družstvo Moravských Prus. Všechny týmy budou domácí zápasy hrát v neděli dopoledne, jen Holubice mají výjimku na pátek odpoledne. Týmy se utkají každý s každým doma a venku.

Do prázdnin bude odehráno deset kol zbývající čtyři v září. „Jsme rádi, že se přihlásil Slavkov, který to loni zkoušel v kraji, a Ponětovice. Ty naše soutěže dřív hrávaly, ale v posledních letech jejich hráči jezdili jen po turnajích. Holubice složily družstvo přesto, že budou hrát druhou ligu a krajský přebor. Proto dostaly výjimku na domácí utkání v pátek odpoledne," sdělil Radek Šišma, který se o chod soutěže bude starat s Liborem Zemanem.

Hned v prvním prázdninovém víkendu (2. července) bude na pořadu turnaj o přeborníka okresu ve dvojicích a o posledním víkendu (28. srpna) turnaj trojic. „Pokud bude zájem, uděláme o prázdninách otevřený turnaj, kterého by se mohli zúčastnit i kluci z vesnic, kde se závodně nohejbal nehraje, ale zájem by tam byl. Výhodou bude, že si budou moci vyzkoušet hru proti registrovaným hráčům. Víme, že někde by se chtěli přihlásit do soutěží družstev, ale buď se toho bojí, anebo nevědí, jak na to. Rádi jim v tom pomůžeme," ujistil Šišma.