Stejně jako v premiérách nového ročníku, tak i ve druhém kole oba týmy z Vyškovska vyhrály a v tabulce jsou spolu s béčkem extraligových Modřic jedinými mužstvy bez ztráty bodu.Ve II. lize nohejbalu porazil R.U.M. Holubice TJ Sokol Zlín-Prštné 6:1.

Holubické antukové hřiště bylo v prvním jarním domácím termínu ještě měkké, a tak domácí zvolili pro zápas s nováčkem ze Zlína-Prštného halu. První dvojka Bubniak-Pacejka hladkou dvousetovou výhrou rychle domácím zajistila úvodní bod. Hosté ale vzápětí srovnali, když se sklopenými hlavami odcházela z palubovky dvojice Šišma s Fechtingerem (1:2). Přestože Holubičtí v dalším průběhu nepodali nějaký oslnivý výkon, byl to poslední smutek v jejich táboře. „Z naší strany to bylo takové to utkání, kdy člověk chce a ono to nejde tak, jak si představuje. Ale zvládli jsme to, takže převažuje spokojenost. Zlínu přeju, ať se mu v lize daří. Předvedl bojovný výkon, nedal nám žádný bod zadarmo. Jeho hra mně připomněla náš první rok účinkování v lize, kdy jsme se s ní hlavně seznamovali," sdělil vedoucí týmu Roman Dlabka.

Další body na holubické konto přidali trojice Šikl-Konupka-Pacejka, Bubniak-Krejsek-Feichtinger, Havránek-Konupka, Bubniak v singlu a v odvetě trojic Šikl-Pacejka-Konupka.

Ivanovičtí svůj zápas v Bělé výborně rozehráli. Po vítězstvích dvojic Šamalík-P. Deutsch (Indra), Zemánek-Gürtler a první trojice Zemánek-P. Deutsch-Indra vedli už 3:0. Domácí samozřejmě nechtěli připustit debakl a postupně skóre dorovnali na 4:4. Závěr ale zase patřil hostům. „Měli jsme dobrý nástup, ale pak přišly trochu nešťastné porážky. V závěru se ukázala síla našeho kolektivu, dokázali jsme se semknout a vyhrát obě poslední dvojice. Vyzvedl bych zejména výkony Petra Deutsche a Tomáše Gürtlera v posledním zápase," chválil své spoluhráče zástupce kapitána Martin Šamalík.

Z ivanovického pohledu na 4:2 zvýšil Zemánek a na 5:4 dvojice dvojice Šamalík-P. Deutsch.

Sobotní derby v ivanovickém areálu Rozvíz bude rozehráno ve 14.00 hodin a oba tábory se určitě budou chtít vytáhnout. Hosté by měli přijet v plné síle. „Jestli se během týdne někomu něco nestane, měli bychom kompletní. Tedy i s hráči, kteří jsou momentálně zraněni. Tím pádem bychom mohli upravit sestavu tak, jak jsme ji chtěli mít na začátku sezony," netají plány Dlabka. Znamená to, že sám bude připravený nastoupit a spolu s ním i Jaroslav Fronk a Marek Žitňák.Ve II. lize nohejbalu porazil R.U.M. Holubice TJ Sokol Zlín-Prštné 6:1.

II. liga – 2. kolo:

R.U.M. Holubice – Sokol Zlín-Prštné 6:1.

Sestava: Bubniak, Krejsek, Pacejka, Konupka, Šikl, Havránek, Feichtinger, Šišma.

SK Bělá – Rozvíz-Slovan Ivanovice n. H. 4:6

Sestava: Trnka, Vémola, Gürtler, Indra, Zemánek, P. Deutsch, Šamalík, Dvorský.

Další výsledky: Modřice B – Vsetín B 6:2, Třebíč – Zbečník 6:3.

Příští kolo: Ivanovice na Hané – Holubice, sobota 18. 4. (14.00), areál Rozvíz v Ivanovicích.