Domácí Pražané byli ve finále jasným favoritem, a také už od páté minuty vedli proměněným trestným kopem 3:0. Jenže pak téměř třicet minut Vyškov obléhal jejich polovinu hřiště, ze své převahy ale nevytěžil žádné body. Naopak Tatra položila do půle dvě pětky.

Zápas pak v podstatě rozhodl konec prvního a nástup do druhého poločasu. „Dostali jsme nešťastnou pětku těsně před poločasem, která to zvedla na 15:0. Škoda, při menším náskoku Tatry by všechno asi bylo jinak. Bohužel na začátku druhého poločasu jsme inkasovali další pětku. Paradoxně ta nás nakopla a potom jsme Tatru pořádně sevřeli. Dali jsme dvě pětky a byli jsme jasně lepší. Bohužel skóre se nám tom velkém tlaku otočit nepodařilo. Ale myslím si, že jsme byli důstojným soupeřem, že jsme finále neznehodnotili, a že nikdo nemůže říct, že to Tatra dostala zadarmo,“ byl trenér Vyškovanů Pavel Pala spokojený i po porážce.

„Vyškov u nás předvedl skvělé ragby a výhra nad ním nebyla vůbec snadná, jak ji předvídali někteří fanoušci ragby. Kdo se přišel podívat na finále každopádně viděl pěkné ragby," potvrdil Palova slova jeden z trenérů Tatry Jan Žíla.

Když na začátku druhého poločasu Tatra přidala třetí pětku, už se zdálo, že o vítězi finále je jasno. Jenže Vyškov během dvou minut položil dvě pětky a autor jedné z pětek Martin Kovář oba následné kopy po pětkách proměnil. Hosté se dostali na dosah vyrovnání. Tatra si však už nenechala šanci vyhrát titul vzít. Přidala další pětku, po které následoval i úspěšný kop po pětce a ještě trestný kop. O poslední body se postaral vyškovský rojník David Brtníček. „Slavíme druhé místo a dobrý výkon. V prvním poločase jsme sice dobře bránili, ale byli jsme jaloví směrem dopředu. Často jsme se zbavovali balónů kopy, které většinou šly přímo na domácí hráče a tím jsme ztráceli území. Škoda, že se nám ve druhé půlce nepodařilo skóre otočit. Ale i tak jsem velice spokojený. To, že jsme ve finále někdo rozhodl, a my jsme se na ně nachystali, jak nejlíp to šlo. Teď máme na krku stříbrnou medaili, a to je pro mě ta nejpodstatnější věc,“ přiznal Pala.

Ve finále původně měla Tatra hrát se Spartou, ale STK kontumovala semifinále Sparty s Vyškovem pro neoprávněný start hráče ve prospěch hostů. Sparta v boji o třetí místo porazila Mountfield Říčany 51:14. „Dobře víme, že finále měl hrát jiný tým než my, ale když už se tak rozhodlo, tak jsme nechtěli finále odchodit, ale bojovat. Možnost získat titul tu byla. Myslím se, že jsme příznivce ragby naším výkonem mile překvapili," řekl kapitán Vyškova Martin Kovář.

Tatra Smíchov – Jimi Vyškov 30:19

Poločas: 15:0. Body: Honner 10, Havel, Průša, Jacques, Černý po 5 – M. Kovář 9, Brníček a Mazal po 5. Pětky: 4:3. Rozhodčí: Tůma, Bednařík, Rázga. Diváků: 400.
Vyškov: Jaroš, J. Kovář, Májovský, Monček, Doležel, Brtníček, Kopřiva, O. Kovář, Pittner, Martin Kovář, Gibala, Fialka, Mazal, Šenk, Šmíd – Hegr, Kodad, Jánský, Šmakal, K. Školař st., J. Školař, Svoboda.

Utkání o 3. místo:
Sparta Praha – Říčany 51:14 (15:9).

Konečné pořadí extraligy: 1. Tatra Smíchov, 2. Jimi Vyškov, 3. Sparta Praha, 4. Říčany, 5. Praga Praha, 6. Dragon Brno, 7. Slavia Praha.

V posledním podzimním kole Moravskoslezské ligy fotbalisté MFK Vyškov (bílé dresy) porazili TJ Valašské Meziříčí 4:1.
Rozlučka fotbalistům Vyškova střelecky vyšla. Za vydatné podpory soupeře