Proč se vám nepodařilo obhájit loňskou pozici?
Loni jsme hráli o titul se Spartou, letos nás vyřadila už ve čtvrtfinále. Proto sezonu musím hodnotit jako neúspěšnou. Po dvou medailových umístěních je letošní šesté místo zklamáním. Tým se oproti loňsku hodně změnil. Odešla spousta zkušených hráčů a nedokázali jsme se s tím na hřišti srovnat. Chyběla nám větší hladovost. Tohle musíme do příští sezony zlepšit.

Co chybělo k tomu, aby tým uspěl ve čtvrtfinále?
Určitě zkušenost, kterou Sparta v klíčových fázích utkání ukázala. Dost jsme se nadřeli na gól. Měli jsme dost šancí, ale špatné řešení těchto situací nás v této sérii sráželo. Sparta nám vždy odskočila. Ale myslím, že se nemáme v této sérii za co stydět. Odvedli jsme maximum.

Mrzí vás některé konkrétní věci?
Jistě. Všechny porážky. V základní části se nám nedařily zápasy venku. Nejvíc z nich mě mrzí utkání v Mělníku a v Brně. Každý ví, jak často trénujeme a tyhle týmy se schází maximálně dvakrát týdně, a přesto nás dokázaly porazit. Nutno říci, že zcela zaslouženě. Mrzí mě i utkání v Plzni, kde jsme podali solidní výkon, ale na body to nestačilo.

Jak hodnotíte vlastní výkony?
Své výkony moc hodnotit nechci. Tohle musí zhodnotit realizační tým a vedení klubu. Z pětadvaceti zápasů jsem zaznamenal rovných dvacet kanadských bodů. Góly a asistence vždy potěší, ale je to jen statistika, není to to hlavní. Nehraji tenis ani nedělám cyklistiku, kde každý jede sám za sebe. Bojuji za tým a za klub, abychom byli úspěšní. Já chci vyhrávat každý zápas. Veřejnost všeobecně hodnotí kvalitu hráče podle gólů a asistencí a to v každém sportu. Já se snažím na kolektivní sport dívat s nadhledem. Každý hráč je jedním z článků toho týmu a má tam svoji funkci. Když jeden článek vypadne, tým má pak menší šanci na úspěch.

Titul se letos vrátil do Chrudimi, která ve finále porazila vašeho přemožitele Spartu. Může třeba už v příští sezoně někdo Chrudim sesadit z trůnu?
Liga šla svojí kvalitou neskutečně nahoru. Poslední dva ročníky byly velice náročné. Už to není jen o dvou týmech. Reálně může do finále postoupit šest týmů. Je tady spousta zahraničních hráčů. Chrudim to bude mít zase o něco těžší. Mají obrovské zkušenosti, kvalitního trenéra, kvalitní systém hry, ale já osobně doufám, že nastane změna a titul urve jiný tým, nejlépe Slavia. (úsměv)

Naznačujete, že plánem pro novou sezonu bude vrátit se do boje o titul.
Když hrajete v klubu, jako je Slavia, tak si nemůžete dávat nízké cíle. Musíte stále myslet na nejvyšší příčky. Vedení klubu už teď pracuje na nadcházející sezoně a na posílení kádru. Už teď víme, že nás bude trénovat nový trenér srbské národnosti. Určitě přijdou i zahraniční hráči. Tým se hodně mění a až nadcházející měsíce a samozřejmě ligová soutěž ukáží, jestli je to správná cesta.

Před startem sezony jste dostal na rukáv kapitánskou pásku. Co pro vás znamená?
Opravdu hodně, vždyť jsem byl nejmladším kapitánem v první lize. Stát se v tomhle věku a v takovém klubu kapitánem znamená velkou zodpovědnost. Ve Slavii působím čtyři roky, někteří hráči tady hrají celou svoji kariéru a stejně svěřili tuto funkci mně. Musel jsem ale po celé čtyři roky dokazovat, jak po herní stránce, tak i lidské, že na to mám. Velice si této důvěry vážím. A snad to nebylo zadarmo.

V utkání 6. kola II. ligy nohejbalistů porazil domácí R.U.M. Holubice (světle modré dresy) Sokol Zbečník 6:3.
Nohejbalisté Holubic zaskočili sokoly ze Zbečníku. Šňůrou pěti bodů