Volejbalisté z Vyškova mají v krajském přeboru pro tuto sobotu hodně příjemný los. A to i přesto, že budou muset cestovat na půdu soupeřů. Půjde totiž o palubovku těch, kteří si na podzim v soutěži příliš „neškrtli".

Dědičtí, momentálně sedmí v desetičlenné tabulce, zavítají do Tišnova, který se z odehraných osmnácti utkání radoval jen dvakrát. „Nic jiného než výhru nebereme, musíme odčinit nepovedený konec podzimní části sezony. Máme za sebou šest porážek v řadě, to se teď musí změnit," pravil odhodlaně hrající vedoucí týmu Zoltán Murányi.

Předchozí vzájemný dvojzápas v úvodu přeboru jeho parta zvládla, i když ztratila v každém souboji po jednom setu. „Tehdy doma, to začínala sezona. Podepsala se na nás částečně nerozehranost. Teď už je to něco jiného, o tom, co chceme, máme jasno," potvrdil.

Papírově ještě jednoznačnější záležitost čeká na Vyškovské. Ti jako pohodlně třetí celek pořadí jedou do haly devátých Šlapanic B, jenž mají shodnou výsledkovou bilanci jako Tišnov. V hale za Parkem také celek z Brněnska přejeli dvakrát bez ztráty sady, překvapit by je mohla snad jen případná účast některých hráčů z elitního šlapanického výběru.

Výrazně ve prospěch domácích by měly být rozdány karty i v utkání nejvyšší krajské soutěže žen Sokol Křenovice – Sokol Šlapanice. Křenovanky soutěž vedou, Šlapanice jsou šesté.