Počasí se v průběhu turnaje umoudřilo, takže boje mohly proběhnout na úrovni. Devítka účastníků se nejprve utkala ve dvou základních skupinách, dva nejlepší pak postoupili do semifinále play off. V pětičlenné A skupině si to o první místo rozdali Dravci Bučovice a nováček turnaje Corinthians Zbýšov. Po vítězství 4:3 se radovali Zbýšovští. Skupina B byla stejně vyrovnaná a o dvou postupujících mezi domácím Sapporem, vyškovským týmem Citrus a loňským vítězem Mix teamem musela rozhodovat až mini tabulka, ze které nevyšel dobře domácí tým.

První semifinále bylo hladkou záležitostí Zbýšova, který rozdrtil Citrus team 10:1. Ve druhém to byla přetahovaná ve skóre a Dravci nakonec zvítězili nad Mix teamem 6:5. Bronz pak vybojoval Mix team, který zopakoval vítězství ze skupiny a porazil Citrus team 6:2.

„Ve finále se rovněž opakoval souboj ze skupiny. Dravci jako by se nepoučili z porážky a během chvíle prohrávali 0:3. Jenže pak povolili i hráči ze Zbýšova, kteří hráli bez střídání a Dravci skóre otočili. Ale nakonec musely po remíze 5:5 rozhodnout až pokutové kopy. V nich exceloval brankář Zbýšova a Corinthians vyhráli 4:2. Zaslouženě, protože během turnaje neokusili hořkost porážky. Navíc se vyznamenal jejich útočník Martin Loutský, který si odnesl cenu za nejlepšího střelce s neskutečnými jednadvaceti přesnými zásahy během šesti utkání," komentoval finále i celý průběh Manerov cupu hlavní pořadatel Jiří Poledník.