Máte za sebou dva ročníky, jde se tedy k tomu třetímu už prošlapanou cestou?
No prošlapaná na té původní zelené louce sice je, ale nechceme dělat pouhé repete předchozího roku. Přestože ohlasy z loňského ročníku od hráčů, diváků, dětí i dospělých jsou skvělé a moc za ně děkujeme. Všichni tři organizátoři pracujeme na tom, aby to nejlepší zůstalo a vše ostatní se vylepšilo.

Trojice organizátorů? O koho vlastně jde a kdo je takříkajíc „kapitánem“ tohoto týmu?
Od prvopočátku jsme na to byli dva s Davidem Denglerem, loni jsme rádi uvítali ještě Michala Večeřu. Je to jeden z nejlepších brankářů, před kterými jsme měli s Davidem možnost hrát, tak za zásluhy… Teď vážně, ono se to nezdá, ale akce se rozrůstá, dostává podobu a charakter, kolem turnajů je toho na práci opravdu hodně. O nějakém kapitánovi lodě jménem OPEN FAIR to není, každý má svůj post, funguje klasická dělba práce. Dohromady to pak do sebe hezky zapadá.

OPEN FAIR Vyškov
Pátek 2. června – Turnaj základních škol
Sobota 3. června – Turnaj amatérských týmů
Neděle 4. června – Turnaj registrovaných hráčů ČFBU

Start vždy od 8.00, finále cca do 15.00 hodin

Areál Orel Vyškov

Kde přihlásit týmy a další informace: Facebook.com/ openfairvyskov; openfairvyskov@email.cz

Letos poprvé jste zvolili jediný víkend, zato třídenní maratón od pátku do neděle.
Je to vývoj, vypadá to, že u tohoto scénáře zůstaneme i do příštích let. Ale to budeme hodnotit až zpětně. Každopádně navedl nás k tomu fakt, že bychom chtěli zapojit i základní školy. Jejich turnaj proběhne v pátek od rána do brzkého odpoledne, vítězové budou mít právo hrát i v sobotu mezi amatérskými týmy. A mistři amatérů pak samozřejmě také v neděli mezi závodními týmy.

Co obsazení nedělní hlavní kategorie, můžeme se těšit zase na to nejlepší z florbalového Vyškovska?
Ano, všechny tradiční okresní kluby se na OPEN FAIR hlásí a v plné zbroji. Jen obhájcům loňského titulu z Ivanovic na Hané to trvalo trochu déle, ale zvládli to. Jinak jsou to Bučovice, Rousínov, Slavkov, Brankovice, doplní je opět po roce Adamov, také jeden nový tým a přibude k nim vítěz sobotního turnaje amatérů.

A do něj se přihlásil dostatek družstev?
No, letos budeme možná muset poprvé týmy odmítat, protože kapacita jednodenního turnaje je jednoznačně osm týmů, takže tam už je skoro teď plno. Trochu nám zatím vázne odezva z většího počtu základních škol, tam ještě volná místa jsou. To je novinka tohoto ročníku, tak snad se podaří.Jeden z pořadatelů OPEN FAIR Vyškov David Mach.Zdroj: Deník / Vlach Zdeněk

OPEN FAIR Vyškov tedy odstartuje přesně za týden. Nabídne i něco kromě florbalu?
Určitě přijďte, budeme tu pro vás my i areál v centru v historické části Vyškova v přímém sousedství muzea, florbal aktivně i pasivně pro všechny, také plážový volejbal, pé-tanque, fotbálek a tak dále, vše pod širým nebem. Možnost střelby a zručnosti s florbalkou i pro ty nejmenší, souboje hráčů všeho věku i výkonnosti s registrací i bez. A třeba vytřepeme ještě nějaké to eso z rukávu…