Zápasem s Hlučínem v sobotu Radim Bulko se svými spoluhráči vykročí do druhé poloviny druhé ligy. Ta první pro něj byla vcelku úspěšná.

V létě na Čížkovu nabídku kývnul, i když si byl dobře vědom, že tady se o místo v sestavě bude muset rvát prakticky zápas od zápasu. „Lákalo mě zahrát si s takovými slavnými jmény, která tu jsou. Navíc v Morávce už nebylo dobré klima. Neřekl bych nějaký rozpad, ale mně vadil takový ten laxní přístup. Jako že si jdeme zapinkat, abychom měli žízeň na pivo. Já jsem pořád ještě od volejbalu chtěl něco víc. A tady jsem to našel, v Bučovicích jsem spokojený," říká Radim Bulko.

Jistou roli určitě sehrál i fakt, že bučovickou průkazku již měl v kapse jeho spoluhráč z Palkovic a Morávky Filip Hanák. On sám začínal s volejbalem ve Frýdku-Místku, odkud si ho vytáhla extraligová Ostrava, krátce se promítl i v Opavě v době její největší slávy. „Tam jsem se poprvé potkal s Filipem, ale extraligu jsem si tam nezahrál. Po pár trénincích jsem přešel do Morávky, kterou kdysi založil můj taťka, a čtyřikrát za sebou jsme postoupili. Až do druhé ligy. Pak to byly čtyři roky v první lize v Havířově, ale když pak postoupil do extraligy, tak už o mě nebyl zájem. Druholigová nabídka od Palkovic a zase Filipa byla řešením. Po dvou letech jsem zase s Filipem přešel do Morávky. A teď jsme oba tady v Bučovicích. Neplánovali jsme to, ale opravdu se naše kariéry hodně prolínají," popsal svoji dosavadní sportovní dráhu.

Radim Bulko.

Bez obalu přiznává, že v Palkovicích i Morávce byly zápasy proti Bučovicím svátkem. Něčím víc než běžné druholigové utkání, protože porazit Bučovice, to se cenilo hodně vysoko. „Pamatuju si, že jednou se nám to opravdu podařilo. Přijely k nám kompletní a byl to mimořádně vynikající zápas. Vyhráli jsme 3:2 a byla to jejich první porážka. A to už byly odehrány tři čtvrtiny soutěže. Mně ten zápas opravdu vyšel," vzpomíná nekompromisní smečař.

V Bučovicích si musel zvykat na trochu jiné poměry. Výhry se od mužstva jaksi samo sebou očekávají. Tým se dokonce jako rovný s rovným v Českém poháru postavil dvěma extraligovým soupeřům. V druhém kole sice nestačil na sedminásobného mistra republiky Aero Odolena Voda, ale i po vyřazení sokoli odcházeli z palubovky se vztyčenými hlavami. „Jsou to úplně jiné zápasy, než když s extraligou hrajete v létě na antuce. S Kladnem to byl z naší strany vynikající výkon, skoro všechno nám vycházelo. S Odolkou jsme čekali, že to bude těžší, a taky se to potvrdilo. Jasně se ukázal rozdíl v trénovanosti obou týmů, v závěru nám docházely síly. Ale dělali jsme i chyby, které normálně neděláme. Odolka by se asi prosadila, ale určitě to mohlo být ještě vyrovnanější utkání. A můj výkon? Už jsem určitě odehrál lepší zápasy, vůbec mně nešel servis a pak se to se mnou pořád vezlo," sportovně přiznal.

Radim Bulko.

Koncem prosince Radim oslavil Kristovy roky, tedy třiatřicáté narozeniny. Do Bučovic dojíždí z Morávky a většinou v doprovodu manželky a pětiletého synka. Motivaci pro volejbal neztrácí. „Je to nějakých 175 kilometrů, což je docela dost, ale stojí mně to za to. Zatím jsme domluvení, že na tréninku budu jednou týdně. Ale pokud by to chtělo víc, určitě bych se přizpůsobil. Ve druhé polovině soutěže máme o co hrát," naznačil.

Úkol bučovických sokolů je nasnadě. Dohnat a předehnat ambiciózní a po postupu toužící tým z Frýdku-Místku ŠSK Beskydy. V úvodu druhé ligy se s ním doma o body podělili po vítězství 3:0 a porážce 1:3. Odvety se na severu Moravy budou hrát už příští sobotu 16. ledna. Bulko se do haly svého někdejšího působiště velmi těší a sportovní výzvy se nebojí. „Na Beskydy sice ztrácíme čtyři body, ale pořád není rozhodnuto. Budou to těžké zápasy, i oni mají velice silný kádr, ale já si myslím, že pokud tam pojedeme v plné sestavě a pokud všichni budeme zdraví, tak oba zápasy vyhrajeme," věří si Radim Bulko.

Druhý zástupce Vyškovska ve druhé lize TJ Holubice se ve stejných časech rovněž doma utká se Sokolem Drásov v přímém souboji o třetí místo.

II. liga – 17. a 18. kolo:

Sokol Bučovice – TJ Hlučín

TJ Holubice – Sokol Drásov

Sobota 9. ledna, 10.00 a 14.00

Tabulka po podzimní části:

1. Beskydy 16 14 1 0 1 45:12 44
2. Bučovice 16 11 3 1 1 45:18 40
3. Holubice 16 9 2 3 2 39:22 34
4. Drásov 16 10 1 1 4 37:21 33
5. Polanka 16 5 2 0 9 24:34 19
6. Hlučín 16 3 3 1 9 24:37 16
7. N. Jičín 16 4 1 2 9 26:35 16
8. VŠB Ostr. 16 2 1 3 10 21:41 11
9. Hulín 16 0 0 3 13 7:48 3