V areálu Jana Navrátila šlo v zápase se Slavií o extraligové body. Hrálo se za velmi špatného, sychravého počasí a na velmi těžkém terénu. Domácí sice měli hru většinu času pod kontrolou, ale bláto jako by více vyhovovalo těžšímu soupeři. Ten sice inkasoval pětku už v sedmé minutě od Adama Sourala, ale prakticky až do konce poločasu držel přijatelný rozdíl 8:0. Až dvě minuty před přestávkou přidal k Souralově pětce druhou, uklidňující Jan Kovář a bratr Martin přidal dva body z kopu.

Patnáctibodový rozdíl ale až příliš ukolébal domácí tým a na začátku druhého poločasu se musel bránit tlaku sešívaných. Ten ukončila až další Souralova pětka. „Snažili jsme se hrát svoji hru, ale v daných podmínkách to bylo hodně těžké. Herní projev nebyl až tak dobrý, nebo ne tak dobrý, jako v předchozích zápasech. Bylo to víc vydřené vítězství. Slavia, to jsou velcí silní chlapi, těžký roj, a snažili se toho využít. Dopředu ale moc nebezpeční nebyli. Pouze využívali našich chyb a pokažených balónů, ale stačili jsme to vždycky napravit," zhodnotil zápas trenér Martin Hudák z trenérského tandemu Hudák-Pala.

Slavia se určitě představila v lepším světle, než nasvědčuje její předposlední místo v tabulce. „Hned na začátku se nám zranil Martin Veselý a v průběhu poločasu pak Jan Kefurt. Velká smůla, ale hlavně velké oslabení. Ale i tak to pořád bylo hratelné, dokonce i potom, když jsme v závěru poločasu dostali další pětku. Ve druhém poločase jsme měli převahu zužitkovat víc, jenže jsme moc hráli rukama, místo abychom kopali. Výše výsledku určitě neodpovídá celkovému průběhu hry," upozornil trenér Slavie Milan Buryánek.

Položením čtyř pětek získal domácí tým i bonusový pátý bod a udržel si tak lichotivé druhé místo v extraligové tabulce. Soutěž má nyní před sebou pouze poslední podzimní kolo. Po reprezentační přestávce pojedou Vyškovští 15. listopadu do Říčan.

V úterním souboji s úřadujícím mistrem Pragou Praha se hrálo o domácí Superpohár. Vyškov se do tohoto prestižního souboje kvalifikoval jako vítěz Poháru České ragbyové unie a zároveň byl i obhájcem loňského vítězství. Loni porazil tehdejšího mistra Tatru Smíchov 19:17. Obhajoba se nezdařila. Domácí favorit zvítězil 41:17.

Oba celky nastoupily bez reprezentantů. Praga do národního týmu poslala tři hráče, Vyškov celé kvarteto – Pantůček, Jan Školař, Brtníček a Soural. Oslabení se ukázalo být větší ztrátou pro hosty. Pragovka měla po celé utkání převahu a zaslouženě zvítězila. „Měli jen dva hráče na střídání a na rozdíl od domácích jsme byli oslabení na klíčových postech. Pragovka byla lepší. My si teď musíme především odpočinout, protože jsme sehráli v jednom zátahu dvanáct těžkých zápasů. A pak se pořádně připravit na poslední extraligové kolo," konstatoval trenér Pavel Pala.

EXTRALIGA – 8. kolo: Vyškov – Praha 27:0 (15:0)

Body JIMI: Soural 10 (2×5), M. Kovář 7 (3, 2×2), J. Kovář 5, J. Školař 5. Sestava: Doležal, J. Kovář, Brtníček, Monček, Procházka, Mendham, M. Pořízek, O. Kovář, J. Školař, Chalabala, Soural, Mazal, M. Kovář, P. Školař, Pantůček – Voráč, Koutný, Horák, Gibala, Novák, Jordánek, Juřínek.

SUPERPOHÁR: Praga – Vyškov 41:17 (21:10)

Body JIMI: O. Kovář 10 (2×5), Juřínek 5, M. Kovář 2.