Navíc Vyškované mají ještě v živé paměti březnovou porážku v Praze v dohrávce pátého kola. „Tam jsme zklamali v koncovkách, pouštěli jsme se zbytečně do samostatných akcí a měli jsme velké množství nevyužitých šancí," viděl tehdy příčiny porážky vyškovský trenér Pavel Pala.

Další trumf, který hovoří ve prospěch Pražanů je jejich aktuální sestava. V březnovém utkání s Vyškovem nemohlo hrát šest stabilních hráčů. Do Vyškova přijedou v lepším složení i náladě. „Měli by nám chybět jen dva hráči, ale to já za oslabení nepovažuju. To je normální a myslím, že ani Vyškov nebude kompletní. Nálada je samozřejmě dobrá. Vyhráli jsme už pátý zápas po sobě. Ale ve Vyškově nás možná čeká ještě těžší utkání než doma s Pragovkou," upozornil hrající trenér Sparty Petr Okleštěk.

Mrzí ho, že podle dohody klubů při přestupu nemůže vzájemný zápas odehrát vyškovský odchovanec Jiří Pantůček. „Jeho neúčast určitým oslabením je. Jirka patří mezi absolutně nejlepší české ragbisty a takový hráč pochopitelně chybět musí," dodal kouč Sparty.

Pro domácí tým to bude už čtvrté letošní extraligové vystoupení, ale první před vlastním publikem. „Docela se všichni těšíme, že si konečně zahrajeme doma," přiznal Palův trenérský kolega Martin Hudák.

Nehledě na Pantůčkovu absenci oba připravují mužstvo na velmi těžké utkání. „Sparta bude silnější než v březnu a po vítězství nad Pragou bude určitě hodně sebevědomá. Ale máme představu o tom, co nás čeká, a věřím, že se dokážeme prosadit vlastní hrou," upozornil Pala. Podobně jako Okleštěk nemohou vyškovští trenéři počítat se dvěma hráči. Chybět bude zraněný Michal Juřínek, ten se zlomenou rukou dlouhodobě, a z osobních důvodů Radek Vrána.

Dlouhou absenci extraligového ragby by domácím fanouškům měla sobota vynahradit bohatým programem. Už v jedenáct hodin nastoupí proti mladé Spartě tým do šestnácti let a od 13.00 se rovněž se Spartou utkají o body osmnáctiletí hráči Jimi RC.

Extraliga – 12. kolo:
Jimi RC Vyškov – RC Sparta PrahaSobota 23. dubna, 15.00 hodin, areál J. Navrátila, Purkyňova ul.

Tabulka:
3. Vyškov 11 7 0 4 298:140 35
6. Sparta 11 5 0 6 187:342 24

Poslední vzájemný zápas (23. 3. 2016): Sparta – Vyškov 17:14 (10:7).