Na pořadu bylo první kolo Poháru České ragbyové unie. Do něj se přihlásilo deset družstev a hraje se ve třech skupinách. Ve „vyškovské" v úvodním utkání porazily Říčany mistrovskou Tatru Smíchov 20:19 (10:5). Svěřenci trenérů Martina Hudáka a Pavla Paly vstoupí do soutěže v sobotu utkáním na Tatře Smíchov a základní skupinu dohrají doma o týden později s Říčany. „Pohár je pro nás jako každoročně dobrou možností rozehrát se před extraligou," poznamenal k účasti Martin Hudák.

V prvním kole potvrdila ambice pražská Slavia, která na úvod sezony uštědřila stovku Havířovu. Ani extraligový nováček z brněnské Bystrce nekladl Spartě velký odpor, zatímco Dragon Brno musel o první body tvrdě bojovat v Ostravě-Mariánských Horách.

Složení skupin poháru

A: Říčany, JIMI Vyškov, Tatra Smíchov.
B: Slavia Praha, Praga Praha, Havířov.
C: Sparta Praha, Dragon Brno, Mariánské Hory, Brno-Bystrc.

Výsledky 1. kola: Říčany – Tatra 20:19 (10:5), Mariánské Hory – Dragon 18:26 (12:14), Sparta – Bystrc 45:0 (19:0), Slavia – Havířov 108:3 (47:3).

Rozpis 2. kola – 24. srpna: Havířov – Praga, Bystrc – Dragon, Mariánské Hory – Sparta, Tatra Smíchov – Vyškov.

Semifinále se bude hrát 12. října (A1 – C2 a B1 – C1) a finále 19. října.

I ragbisté si letos zahrají o domácí Superpohár. V neděli 17. listopadu se utká úřadující český mistr Tatra Smíchov s vítězem právě rozehraného Poháru ČSRU