Přesto po závodě nebyla moc spokojená. „Očekávala jsem, že to pro mě bude daleko lepší. Nesplnila jsem to, co jsem chtěla. Tedy lepší čas. Rekord je pěkný, ale rezerva tam určitě je. No, ale ten první závod v lize atletů v rámci druhého mítinku, ten byl úplně špatný. Tam jsem běžela kratší trať na 800 metrů,“ zhodnotila vyškovská juniorka svá ligová vystoupení mezi dospělými.

Halová liga - 4. závod
1000 m, ženy - finále:

1. Diana Mezuliáníková (Olymp Praha) 2:43.31 min., 2. Tereza Lukášová (Sokol Plzeň) 3:00.70, 3. Barbora Svobodová (Univerzita Brno) 3:05.71, 4. Sabina Fiantová (AHA Vyškov) 3:07.31, 5. Pavlína Kosťová 3:08.49, 6. Michaela Fialová (obě Škoda Plzeň) 3:12.42.

Čtvrtý, poslední ligový závod byl hlavně závěrečnou prověrkou českých reprezentantů, kteří se nominovali na halové mistrovství Evropy v polské Toruni (4. – 7. března). Tam nebude chybět Diana Mezuliáníková, která ve Stromovce jasně ženskému kilometru dominovala. Také ona si zaběhla nový osobní rekord 2:43.31 a posunula se na čtvrté místo českých historických tabulek. V Toruni poběží 1500 metrů.

Marek Kalous rozšířil sbírku svých medailí o bronz z mistrovství republiky.
Finiš jsem nechtěl uspěchat, říká „bronzový“ mílař AHA Vyškov Marek Kalous

„Ona měla vodičku, která jí to rozběhla. Sama pak doběhla hodně před námi. Takže taktika držet se právě jí nebyla možná. Já jsem se chtěla především držet ve vedoucí skupince, což se podařilo. Jenže chtěla jsem zaběhout pod tři minuty, což se tedy nepovedlo. Výsledky, které teď mám, neodpovídají tomu, co mám natrénováno. Možná je to tím, že jsou zavřené stadiony a pro nás i haly a nemůžeme trénovat normálně. My běháme v parku, a to není úplně ideální. Je to teď těžké období, ale pořád si myslím, že mám na víc, že jsem ještě neukázala všechno, co umím,“ přidala k popisu průběhu závodu.

Také pro mladou Vyškovanku byla liga ve Stromovce výkonnostním testem, pro ni před víkendovým mistrovstvím republiky juniorů v Ostravě. Tam poběží 800 metrů.

„Mistrovské závody se běhají hlavně na umístění. Takže čas moc sledovat nebudu, i když i ten je samozřejmě také hodně důležitý. Motivaci mám velikou a cílem je postup do finále. A v něm se dostat co nejvýš,“ naznačila své plány na domácí šampionát své věkové kategorie.

Na tom loňském obsadila ve stejné disciplíně sedmé místo časem 2:20,22 min.