Po taktickém průběhu závodu mužů se v předposledním kole vcelku lehce od ostatních odpoutal Jiří Petr a s přehledem zvítězil. Druhé místo si také s odstupem pohlídal Lukáš Kučera. Svůj bronz pak musel hájit drnovický Tomáš Steiner před náporem břeclavského Pavla Hrdiny. Škoda, že nedošlo k očekávanému bratrskému souboji, protože Martin Kučera měl střevní problémy a musel ve druhém kole ze závodu odstoupit.

Je zajímavé, že v cíli nebyli medailisté se svými výkony příliš spokojení. „Cítil jsem se unavený,“ konstatoval vítězný Jiří Petr. „Sice jsem neměl žádnou krizi, ale dalo by se jít i rychleji. Jsem za celou sezonu dost utahaný. Nedokázal jsem se Jirky udržet, a tak už jsem to pak jenom doklusal,“ přiznal Lukáš Kučera. „Já si špatně spočítal kola. Začal jsem finišovat o kolo dřív a pak trpěl až do cíle, abych to třetí místo udržel,“ kroutil nechápavě hlavou Tomáš Steiner.

Nováček druhé basketbalové ligy U19, družstvo juniorek BK Vyškov.
Vyškovský basketbal opět bere ligové body. Po více než padesáti letech

Výsledky
- Muži: 1. Jiří Petr (Salomon) 32:11 min., 2. Lukáš Kučera (ElevenRunTeam) 32:34, 3. Tomáš Steiner (AK Drnovice) 33:12, 4. Pavel Hrdina (Lokomotiva Břeclav) 33:19/, 6. Vlastimil Lysák (Fklidu Sport Team) 34:30, 6. Lukáš Soural (Univerzita Brno) 35:40.
- Ženy: 1. Martina Hrdinová (Lokomotiva Břeclav) 38:13, 2. Irena Pospíšilová 38:29, 3. Pavlína Poláčkovou (obě AK Drnovice) 39:07, 4. Lenka Jančaříková (AAC Brno) 40:47, 5. Lenka Hrabovská 42:12, 6. Nina Bartoňková (obě AK Drnovice) 44:50.
- Kompletní výsledky včetně seriálu Vyškovská běžecká tour jsou na www.akdrnovice.eu

Konečné pořadí žen se rodilo zcela jiným způsobem. Od startu se usadila na čele závodu Martina Hrdinová a v podstatě nedala mnohonásobné vítězce tohoto závodu Ireně Pospíšilové žádnou šanci. Naopak Pospíšilová musela o své druhé místo zabojovat se svojí oddílovou kolegyní Pavlínou Poláčkovou, kterou předstihla ostrou „stíhací“ jízdou až ve druhé části závodu.

„Já musím začínat volněji. Prostě to nemůžu napálit tak, jako ty mladé holky. Postupně jsem pak ztrátu stahovala. Pavlínu jsem předběhla, ale na ale Martinu už to nestačilo,“ komentovala svůj výkon Irena Pospíšilová.

„Začala jsem normálně, jako vždycky, nemyslím si, že bych to na začátku nějak strašně překopla. Jenže jak letos nemám nic naběhané, tak se to tempo přece jenom nedalo udržet a postupně jsem zpomalovala. Alespoň vidím, že už to bez tréninku líp nepůjde. Přesto jsem s časem docela spokojená,“ brala bronz Pavlína Poláčková.

Ani ve třetím utkání II. futsalové ligy neztratil nováček Amor Kloboučky Vyškov (bílé dresy) ani bod. Třinecké oceláře doma porazil 5:2.
Okresním půlmistrem futsalistů je Amor C. V patách má Lazor

Zejména úvodní starty dětí provázelo v Bučovicích dost špatné počasí. Zima a déšť. Přesto se po bučovickém náměstí proháněly opravdu rekordní davy dětí ve všech věkových kategoriích. Devětadvacátý ročník Sokolského běhu 28. října byl zároveň posledním závodem Vyškovské běžecké tour dospělých i mládeže, která zde měla také závěrečné vyhlášení výsledků.