1. Jaký je Váš nejsilnější sportovní zážitek v roce 2020? Zaujal vás třeba nějaký sportovec z Vyškovska nebo s kořeny na Vyškovsku?
2. Setkal jste se s činem, který zůstal utajený, ale zasloužil by si cenu fair-play?
3. Jaký mimosportovní zážitek si budete připomínat?
4. Na který sportovní a osobní vrchol se těšíte v roce 2021?

Ad Anketa _ 2020. Petr Bubniak, Vladimír Keršner, Viktor KalousekZdroj: Deník / RedakcePETR BUBNIAK

R.U.M. Holubice (nohejbal)

hráč, mistr světa

1. Vítězství naší nohejbalové naděje z Holubic na mistrovství republiky dvojic i trojic žáků v Českém Brodě. František Dlabka ukázal, že je naším velkým příslibem do budoucna. Obrovská gratulace Františkovi i jeho určitě hrdému tátovi!

2. Několikaletý (zatím marný) boj všech poctivých fotbalových činovníků proti nekalým praktikám a "špíně" ve fotbalových soutěžích České republiky.

3. Budu si připomínat, jaké jsem měl štěstí, když mě v létě srazila dodávka při jízdě na skútru a já se postupem času zase budu moci vrátit ke sportovním aktivitám v jakékoliv podobě.

4. Mistrovství světa v nohejbalu, které se uskuteční v listopadu v Praze a já na něm povedu jako trenér tým hráčů z USA.

Zbyněk Zbořil, fotbal, trenérZdroj: Deník / Zdeněk VlachZBYNĚK ZBOŘIL

Drnovice

trenér (fotbal)

1. Celý rok byl sportovně nějaký divný. Podle mě každý, kdo bojoval proti Covidu sportem zaslouží uznání. A když bych měl někoho jmenovat, tak jsem si vzpomněl třeba na pana Radka Kalu staršího, kterého i po osmdesátce všichni vídáváme i v minus pěti na kole a dává nám všem příklad, jak se dá aktivně strávit podzim života. A z mého „oboru“ je to určitě lichotivé postavení vyškovských fotbalistů v třetí nejvyšší soutěži v České republice.

2. V tomto nešťastném roce pro sport bych dal cenu všem trenérům, cvičitelům atd., kteří se i přes různé zákazy a restrikce snažili v rámci povoleného pro děti vymýšlet různé možnosti k tréninku a pohybu, aby je u toho sportu udrželi. I tak si myslím, že bude hrozný úbytek dětí ve všech sportech a přitáhnout je od těch mobilů, tabletů, playstationů zpět na sportoviště, bude těžký úkol.

3. Pro mě to bylo jednoznačně narození syna a zážitkem je i každá jízda s kočárkem po Drnovicích.

4. Těším se a současně doufám, že se vrátíme do normálu. Tento rok nás asi všechny naučil vážit si nejenom zdraví, které přeji všem, ale i takových běžných věcí, jako jít si zahrát tenis, fotbálek, sednout si potom na dvě pivka, zajít do sauny, zajet si zalyžovat, podívat se na kluka na fotbal, na dceru na atletiku atd. Takže pojďme se společně těšit na otevřená sportoviště plná dětí, diváky na stadionech a pak přijdou i ty sportovní vrcholy v podobě fotbalového Eura či olympiády.

Zbyněk Čížek, volejbal, trenér, Sokol BučoviceZdroj: Deník / Zdeněk VlachZBYNĚK ČÍŽEK

Sokol Bučovice (volejbal)

trenér, manažer

1. Jednoznačně možnost postupu do extraligy mužů, kterou jsme si vybojovali obhajobou vítězství v základní části 1. Ligy jejíž play-off se nedohrálo díky první vlně covidu. Zaujaly mě výkony baseballových Pelikanů v 1. lize, a také futsalistů Amoru ve druhé lize, kde hraje spousta bučovických hráčů.

2. Někteří hráči a hráčky našeho klubu pomáhali jako dobrovolníci v první vlně covidu ve Fakultní nemocnici Bohunice, a to si myslím je také velmi záslužný čin.

3. Zejména druhá polovina roku, kdy byly sportovní aktivity téměř zmraženy, znamenala pro mě více času na rodinu a děti. Tak jsem rád, že jsme poprvé sjeli s manželkou a dětmi Vltavu na raftech při aktivním trávení dovolené. Vydařenou akcí byla zářijová svatba našeho blokaře Pepy Mlčúcha.

4. Především si přeju stejně jako většina sportovních fanoušků aby se naplánované akce mohly konat a i s podporou diváků. Velmi smutný je vždy pohled do prázdného hlediště. Kromě olympiády v Tokiu se těším na EURO ve fotbale za účasti českých reprezentantů, a také mistrovství Evropy ve volejbale mužů, které bude hostit Česká republika a určitě se tam chci podívat.