Výsledky obou anket byly vyhlášeny v Besedním domě ve Vyškově na veřejně přístupném slavnostním galavečeru, jehož se zúčastnili představitelé města, v čele s vyškovským starostou Karlem Goldemundem, a zástupci většiny městských sportovních klubů a oddílů. Program moderoval televizní sportovní redaktor David Sobíšek, doprovodnému kulturnímu programu vévodil zpěvák Lešek Semelka.

PODROBNÉ VÝSLEDKY ANKET NAJDETE NÍŽE

Martin Müller se v roce 2015 stal mistrem Evropy ve dvojicích, mistrem republiky ve dvojicích, trojicích a v družstvech. Jednotlivce muž nehraje.

V anketě Nohejbalista roku 2015, kterou pořádá Český nohejbalový svaz, se umístil na vynikajícím druhém místě. Ve vyškovské anketě zopakoval svá vítězství z let 2009 a 2011. „Můj vstup do sezony byl katastrofální, protože jsem moc netrénoval a prošel si osobní krizí. Ale nakonec jsem se i s pomocí trenéra Petra Guldy vybičoval a formu naplánoval skvěle. Když si to tak celé uvědomím, tak si myslím, že jsem dosáhl sportovního vrcholu a výš už jít asi nemůžu. Byla to dokonale fantastická sezona," popsal své pocity z další koruny krále vyškovských sportovců.

Vzhledem k loňským Müllerovým úspěchů nepřekvapuje, že se stal i hvězdou Vyškovského deníku Rovnost, kde o pořadí rozhodla odborná komise s přihlédnutím k výsledkům redakční ankety Hvězdný výkon Vyškovska. Kdo se potkal s formou?, kterou sportovní oddělení pořádá pravidelně každé dva měsíce. V hlavní části vyškovské ankety vystřídal na piedestalu atleta Jiřího Němečka a v redakční moderní gymnastku Nataly Hamříkovou.

Mezi ženami uspěla Šenková

Zatímco o vítězství Martina Müllera v hlavní kategorii městské ankety rozhodla odborná komise na základě nominací z klubů a oddílů, vyškovské sportovní veřejnosti se v kategorii nejoblíbenější sportovec nejvíc zamlouvaly loňské výkony atletky Evy Šenkové. Pořadí v této kategorii určil prostý součet bodů z hlasovacích lístků.

Odchovankyně vyškovského AHA se coby členka juniorského družstva AK Olymp Brno stala mistryní republiky a v individuálním pořadí je čtvrtou nejlepší českou skokankou o tyči a pátou ve skoku vysokém. Z mistrovství Moravy a Slezska má z těchto disciplín titul a stříbrnou medaili. „Zatím se snažím být všestranná atletka, i když nejblíže je mně výška. Ale už jsem zkoušela i víceboje, v létě sedmiboj a v zimě pětiboj. Uvidíme, kam se to nakonec vyvine, ale doufám, že i v letošním roce se zase nějak dobře umístím," radovala se i ze sympatií vyškovských sportovních fanoušků.

Zajímavou sezonu má za sebou mladá hvězdička Vyškovského deníku Rovnost. Juniorka Karolína Zádrapová předvedla svůj vrcholný výkon na mistrovství republiky, když na dráze v běhu na 10 000 metrů vybojovala druhé místo. Potom měla těžký úraz a léto proležela v nemocnici a doma. V neuvěřitelně krátké době se dokázala dát dohromady a na podzim už pomohla družstvu AK Olymp Brno k zisku titulu mistryň České republiky. Hostuje i za AK Drnovice.

Stejně jako loni Jiří Němeček v jednotlivcích ovládl obě kategorie městské ankety, letos to bylo v kolektivech mužské áčko ragbyového Jimi Vyškov. Určitě zaslouženě, protože po dlouhých letech vrátilo vyškovské ragby mezi elitu. Svěřenci trenérů Pavla Paly a Martina Hudáka jsou vicemistry republiky a také letos se bezpečně drží na druhém místě extraligy. „Většina našich soupeřů jsou vyšších a těžších postav než my. Takže my proti tomu musíme postavit velikou bojovnost a techniku. Loni jsme byli stříbrní, takže v tuto chvíli si nemůžeme dávat jiný cíl než opět postup do semifinále a minimálně obhájení druhého místa," řekl trenér úspěšných ragbistů Pavel Pala, který si odnesl i ocenění trenér roku.

Kolektivní část redakční hvězdné ankety ovládl volejbal. Muži Sokola Bučovice za dlouhodobou vysokou výkonnost. Poosmé celkem a posedmé v řadě za posledních deset let vyhráli druhou ligu. Vyškovské juniorky po podzimní části vedou I. ligu a stejné družstvo i krajský přebor II. třídy žen.

VÝSLEDKY ANKETY SPORTOVEC VYŠKOVA 2015

I. Nejoblíbenější sportovec
(hlasování sportovní veřejnosti)

JEDNOTLIVCI

1. Eva Šenková (340 bodů)
atletika – AHA Vyškov
4. a 5. na MČR ve skoku o tyči a skoku vysokém, 1. a 2. na MMaS ve skoku o tyči a skoku vysokém, 3. v národním programu Zlaté tretry, 1. na MČR v soutěži družstev v dresu AK Olymp Brno v kategorii juniorek

2. Václav Hanulík (306)
atletika – Orel Vyškov
1. ve finále B na European Kids Athletic Games, 5. v národním programu Zlaté tretry v běhu na 200 m, 1. v běžeckém seriálu OBL v kat. mladších žáků

3. Matěj Golda (272)
plavání – Klub plaveckých sportů Vyškov a Zlínský plavecký klub
2×2. a 3. na MČR, 2×3. na Letní olympiádě dětí a mládeže v kat. starších žáků

4. Martin Müller (261)
nohejbal – TJ Sokol Modřice
1. na ME ve dvojicích, 1. na MČR – v extralize družstev, 1. na MČR v trojicích a 1. na MČR ve dvojicích v kat. mužů

5. Tomáš Rada, Žaneta Brizgalová (234)
taneční sport – DSP Kometa Vyškov
3. na MČR do 21 let standardních tanců (STT), 2. pár národního reprezentačního týmu do 21 let STT, 1. na MČR družstev dospělých, 2×2. na MČR družstev do 21 let ve SST a Lat

6. Tomáš Vrtílek (206)
cyklistika – VEUS Vyškov
1. na MČR v BMX v kat. 8 let, 3. v Moravské lize a 4. v Českomorav­ském poháru

7. Martin Kovář (187)
ragby – JIMI RC Vyškov
kapitán extraligového A mužstva, 2. v extralize, reprezentant ČR v kat. mužů

8. Dana Suchomelová (177)
mod. gymnastika – SK Trasko Vyškov
1. na MČR (trojboj náčiní), 1. na MČR ve cvičení s obručí a 3. na MČR ve cvičení s míčem v kat. dorostenek

9. Filip Prchal (144)
judo – TJ Sokol Dědice
2. na MČR, medailista mezinárodních turnajů v kat. st. žáci

10. Lukáš Nohýnek (98)
vodácký sport – Neptun Vyškov
1. na Mezinárodním poháru vodáckého víceboje, 1. na Sit on top Cupu 2015 v kat. žáků

---

KOLEKTIVY

1. JIMI Rugby Club Vyškov
A muži (551)
2. v extralize, 3. po podzimní části soutěže, 8 reprezentantů ČR

2. Atletický klub AHA Vyškov
st. žáci (481)
2. v KP Jihomoravského kraje, 5. na MMaS – semifinále MČR

3. Volejbal Vyškov
juniorky A (436)
1. ve své skupině po podzimní části 1. ligy juniorek, stejné družstvo hraje i KP II žen – 1. po podzimní části soutěže

4. SK Trasko Vyškov
estetická skupinová gymnastika – seniorky (304)
3. na MČR ve společných sklabách ve cvičení se 2 obručemi a 3 páry kuželů, 4. na MČR v dvojboji sestav (5 stuh a obruče/kužele)

5. Městský fotbalový klub Vyškov
A muži (216 bodů)
po podzimní části soutěže na 4. místě Moravskoslezské fotbalové ligy

---

SPORTOVNÍ OSOBNOSTI Z VYŠKOVA

Oldřich Daněček
za celoživotní sportovní, trenérskou a funkcionářskou činnost

CENA JOSEFA MASOPUSTA

Jan Nedělník
Městský fotbalový klub Vyškov
za celoživotní sportovní, trenérskou a funkcionářskou činnost

TRENÉR ROKU 2015
(bez pořadí)
Pavel Pala a Martin Hudák
JIMI Rugby Club Vyškov

Ing. Valdemar Horváth
Městský fotbalový klub Vyškov

Vladimír Golda
Volejbal Vyškov

---

II. Sportovec Vyškova 2015
(hlavní kategorie, o pořadí rozhodla odborná komise)

JEDNOTLIVCI

1. Martin Müller (29 bodů)
nohejbal – TJ Sokol Modřice

2. Martin Kovář (18) 
ragby – JIMI RC Vyškov

3. Tomáš Rada, Žaneta Brizgalová (6)
taneční sport – DSP Kometa Vyškov

KOLEKTIVY

1. JIMI Rugby Club Vyškov (18)
A muži

2. Městský fotbalový klub Vyškov (17)
A muži

3. Volejbal Vyškov (14)
juniorky A

---

SPORTOVNÍ HVĚZDY ČTENÁŘŮ VYŠKOVSKÉHO DENÍKU ROVNOST
(o pořadí rozhodla odborná komise s přihlédnutím k výsledkům redakční ankety Hvězdný výkon Vyškovska. Kdo se potkal s formou?)

JEDNOTLIVCI – MLÁDEŽ

Karolína Zádrapová
atletika – AK Olymp Brno
2. místo na mistrovství ČR na dráze na 10 000 metrů v kategorii juniorek, 4. na MČR v běhu do vrchu na Lysé hoře skončila čtvrtá, hostuje i za AK Drnovice.

JEDNOTLIVCI – DOSPĚLÍ

Martin Müller
nohejbal – TJ Sokol Modřice

HVĚZDNÝ TÝM – MLÁDEŽ

Volejbal Vyškov
juniorky A

HVĚZDNÝ TÝM – DOSPĚLÍ

TJ Sokol Bučovice
volejbal – muži
poosmé v průběhu deset let suverénně zvítězili ve II. lize. Mimořádného úspěchů dosáhli v Českém poháru. V prvním kole vyřadili Sokol Drásov (II. liga), ve druhém porazili nováčka extraligy Kladno. Po vyrovnaném boji (1:3) byli vyřazeni až ve 3. kole se sedminásobným mistrem republiky Aerem Odolena Voda. Trenér: Zbyněk Čížek.