„Naši pozvánku přijal velice rád. Přijede už na začátek turnaje. S kluky se pozdraví a hlavně vyfotografuje a tyto fotky budou sloužit i jako základ pro tisk diplomů pro nejlepší družstva a jednotlivce. A samozřejmě Milan bude při jejich předávání," sdělil trenér vyškovských přípravek Martin Doležel.

Na pořadu budou dva turnaje a v sobotu i v neděli začnou v 9.00 hodin. První den se utkají mladší přípravy, tedy hráči 2009 a mladší. Startovní listina je uzavřená na osmi týmech. Kromě domácích se zúčastní dvě družstva z Brna-Líšně, ze Šumperka, Čechovic, z HFK Olomouc, Adamova a Chropyně. Podobné složení bude mít i nedělní souboj starších přípravek (ročník 2006 a mladší), kde zajímavými účastníky budou družstva z Prostějova a ze Znojma.

Vánoční turnaj v šachu pro děti do patnácti let proběhne v pondělí v Besedním domě ve Vyškově. Své partie rozehrají od 14.00 hodin. „Po krátké odmlce se k turnaji vracíme a věřím, že si najde opět takovou oblibu, jaké se dřív těšil," předpokládá předseda okresního šachového svazu Jan Slepánek.

Šachové loučení

Dospělí šachisté zakončí rok tradičním už jednatřicátým turnajem „Šachové loučení s uplynulým rokem". V Besedním domě ve Vyškově si zahrají bleskovky v úterý 30. prosince a rádi mezi sebou přivítají i neregistrované hráče. Veřejnost se může přijít podívat od 9.00 hodin.

Aktivně sportovat budou i mladí hokejisté a krasobruslaři. V pondělí od 16.00 hodin na zimním stadionu ve Vyškově v rámci akce Dětské vánoční dovádění. Navíc bude připravena stručná prezentace Městského bruslařského klubu Vyškov. „Chceme rodičům dětí a hlavně veřejnosti ukázat vše, co jim jako klub nabízíme. Holky z krasobruslení mají připravené velice působivé představení včetně malého překvapení a hokejisté sehrají jakási modelová utkání na malém i velkém hřišti. Děti, které si přinesou brusle, přilbu a rukavice, si s našimi svěřenci a trenéry mohou vyzkoušet i trénink. Rodiče si mohou prohlédnout zázemí klubu a zeptat se na vše, co je zajímá," sdělil předseda MBK Jiří Kurial.

Následující neděli a pondělí (28. a 29. prosince) se ve výborně obsazeném dvoudenním turnaji ve Vyškově střetnou mladší žáci.

Zimní Orel cup

Na tradiční a velmi oblíbenou akci se těší futsalisté z Vyškovska. Pro zimní orel cup se závodní i nezávodní hráči rozdělí do družstev kamarádů, a to bývají souboje prestižnější než mistrovské. Každý zápas bude v podstatě derby. „Startovat bude zase deset mužstev. Přijďte se podívat. Určitě to zase bude mazec," zve k turnaji jeho hlavní pořadatel Petr Nedvěd. Hrát se bude od rána v sobotu 27. prosince.

Na Štěpána v pátek 26. prosince si tradičně dávají dostaveníčko stolní tenisté v Moravských Prusích. Účast není nijak výkonnostně omezena a hrát se bude od osmi hodin. O dva dny později pořádá Vánoční turnaj Sokol Bohdalice. V místní hale základní školy se bude hrát od 9.00 hodin. Do třetice si vyznavači hry s nejmenším míčkem dají dostaveníčko 3. ledna na otevřeném Novoročním turnaji v Hošticích-Herolticích. Začátek bude v 8.00 hodin.