Zatím pouze patnáct fotbalových fanoušků se zapojilo do prvního kola staronové soutěže pro čtenáře Vyškovského Deníku Tip liga. A hned na úvod to neměli vůbec jednoduché, papírové předpoklady se totiž v konečném skóre utkání mnohdy neodrazily, spíše naopak.

Dva příklady za všechny. Jen dva tipaři věřili po dosavadních jarních neúspěších vyškovským fotbalistům, že dokážou naplno bodovat v divizní Líšni. A přesto se povedlo. Naprosté rozčarování pak musel očividně způsobit propad lídra krajského přeboru z Dědic na domácí půdě proti Rosicím. Zaujalo také překvapivě mnoho výher hostujících mužstev.

Nutno říci, že do bodového stavu jednotlivců se započítalo jen devět výsledků. Ten desátý, zápas IV. třídy skupiny A, v němž měli nastoupit proti sobě fotbalisté B týmů domácích Moravských Málkovic a hostujících Brankovic, se z důvodu nezpůsobilého terénu neodehrál. Za tento duel si tak nikdo body nepřipsal.

Tak či tak, nejvíce bodů obdrželi Milan Galia ze Šaratic a Josef Milar z Nesovic. O vítězi rozhodla správná trefa, v níž oba věřili Líšni, ale v konečném skóre se mýlil méně prvně jmenovaný. Jediná žena v pořadí Jarmila Prachařová se dělí o třetí místo.

Prvenství v prvním týdnu tip ligy mu tak už nikdo nevezme a může si do vyškovské redakce přijít pro odměnu ve formě čtyř plechovek a originálního půllitru Staropramen.

Tipujte na www.vyskovskydenik.cz/tipliga