Jaký dojem převládá po zápase?

Čížek: Že jsme viděli fantastický volejbal. Jsem rád, že i z naší strany. Musím přiznat, že jsem o náš výkon měl velké obavy. Naše tréninky v poslední době nevypadaly dobře a potýkáme se s kolísáním formy.

Fortuník: Že domácí bojovali a mají hráče, kteří prostě něco umějí. To, že my jsme vzali některé kluky do soutěže, která se jmenuje extraliga, neznamená, že jsou z nich extraligoví hráči. Máme zhruba základní šestku a část lidí, kteří se dnes objevili na hřišti, jsou prostě jen členy extraligového týmu, ale jsou to sparingové. Nemůžeme jim říkat extraligoví hráči. To je realita.

Vrátili jste se v přípravě k loňskému zápasu s Havířovem?

Čížek: Loni to byla až euforická motivace, spíš škodlivá. Je pravda, že je potřeba si všechno nejprve osahat. Havířov byl proto pro nás hodně důležitý. Tehdy jsme v podstatě nevěděli, do čeho jdeme, ale přesto, spousta lidí tvrdila, že máme na to, vyrovnat se extralize. Myslím si, že to bylo to, co nám uškodilo. Získané zkušenosti z Havířova a z letošních letních turnajů, kde jsme se extraligou celkem úspěšně potkávali, jsme dneska zúročili.

Jak hodnotíte výkon svého týmu?

Čížek: Jsem nesmírně hrdý na kluky, co předvedli. Viděli jsme vynikající individuální výkony. Od příjmu Benceho, nahrávky Ivana Dudy přes oba smečaře Nezdařila s Bulkem, trošičku trvalo, než se Vyhnáček našel v útoku, ale pak nás táhl. A Nezdařil? Vynikající. Ale hlavně si myslím, že všichni svůj um dali do kolektivní práce. Byl to náš absolutně nejlepší výkon za dobu, co to tady deset let volejbal dělám.

Fortuník: Nemůžu říct, že bychom to vypustili, to ne. Chtěl jsem, abychom uspěli, ale na druhou stranu bylo dobře, že si někteří kluci zahráli závodní utkání. A pro mě je přínosné, že jsem viděl, že podlehli prostředí, nedokázali plnit základní věci, které si říkáme celou sezonu. Zkrátka je to poučná prohra.

Jakou roli hrálo, že nenastoupili nejlepší hráči vašich týmů?

Čížek: To je ono, někdo bude říkat, že nehrál nizozemský reprezentant van Haarlem. Samozřejmě asi by to vypadalo jinak, ale trenér hostů postavil sestavu, jakou postavil. Hráli tady tři cizinci. Já jsem rád, že jsme fantastickému bučovickému publiku předvedli, že se umíme měřit s extraligou.

Fortuník: Neříkám, že bych byl rád, že jsme prohráli, ale pro nás je priorita extraliga. Proto jsem nechal doma Filipa Křesťana a Borka Fokta. Byl bych rád, aby byli zdraví do Zlína.