Trenérské duo Zbyněk Čížek – Jaroslav Vlk udělalo oproti Zlínu hned čtyři změny. Na bloku nastoupil mladý Tomáš Kristian se zkušeným Filipem Aerem, prvoligovou premiéru si odbyl smečař Adam Mrázek a na liberu se poprvé představil Michael Kovařík.

I. liga
2. kolo:
Sokol Bučovice - VK Staré Město 3:0 (23, 9, 17)
Rozhodčí: Zimmermann, Ostranský. Diváků: 130.
Bučovice: Červinka, Neubauer, Mrázek, Kristian, Auer, Perry, libera Kovařík, Herman - Unzeitig, Kop, Provazník, Minda, Dítě.  Trenéři: Zbyněk Čížek, Jaroslav Vlk.
Pořadí: 1. Bučovice 1 zápas / 3 body, 2. Tesla 1 / 3, 3. Slavia Ostrava 2 / 3, 4. Velké Meziříčí 2 / 3, 5. Staré Město 2 / 0.

Bučovičtí od úvodu o bod až dva vedli. Na svůj výborný pohárový výkon navázal Marek Perry a přidal se k němu hlavně smečař David Neubauer. Hosty táhl zlínský Adam Kozák, ale zůstával často osamocen. Po zvládnuté koncovce prvního setu Bučovičtí ve druhém jednoznačně dominovali 25:9.

„Třetí set jsme si sami zkomplikovali špatným nástupem, nepřesnou náhrou v kombinaci s několika auty jsme pustili hosty do vedení 5:1. Za tohoto stavu přišel na hřiště zkušený Michal Provazník. Ten naši hru zklidnil a vedení hostů jsme poměrně rychle smazali,“ popsal Čížek „drobné“ komplikace v úvodu závěrečné sady.

Její závěr vzal do svých rukou David Neubauer sérií osmi servisů v řadě. Bučovičtí proměnili svůj druhý mečbol útokem Patrika Mindy a po dlouhých patnácti měsících se před zraky 130 spokojených diváků radovali z ligové výhry.

„Nečekal jsem tak jednoduchý zápas. Šlo nám to v útoku a já jsem rád, že jsem pomohl Bučovicím k ligovým bodům. Hrát s mladými mě pořád baví, na tom máme postavený systém u nás v Beskydech. Tady jsou dva tři kluci hráči, které bych k nám hned bral,“ s úsměvem komentoval zápas zkušený nahrávač Michal Provazník, který jako předseda šéfuje extraligovému Black Volley Beskydy.

Minulý ročník druhé nejvyšší domácí soutěže se nehrál, v předchozím Bučovice vyhrály dvaadvacetikolovou základní část. Letos se hraje jiným systémem. Patnáctka týmů se nejprve utká ve třech základních skupinách, z nichž do dalších bojů postoupí nejlepších osm. V dalším utkání Bučovice nastoupí v Brně proti Tesle. Hrát se bude v pátek 22. října od 19.00 hodin. Dalšími účastníky moravské C skupiny jsou USK Slavia Ostrava a Spartak Velké Meziříčí.