Zprávy z domácího tábora hovoří o zlepšující se formě, k čemuž napovídá i poslední výsledek a hlavně průběh zápasu s extraligovým lídrem Pragou Praha, hosté zase netají své medailové ambice.

Čeká se velká ragbyová bitva. „Proto je škoda, že se to nebude hrát za Lužánkami. Byla by to mimořádná propagace ragby a netajím, že pro nás i určité plus. Dragon má ve své malé cacovické kleci velkou výhodu domácího prostředí, kterou většinou dokáže využívat," poznamenal trenér Vyškovanů Pavel Pala.

Ten do Brna přiveze stejný tým, jenž minulý týden jasně vyhrál na Slavii (37:5). Z rodinných důvodů tedy bude stále chybět David Jaroš a nedoléčený Jakub Doležel půjde jen na lavičku a o jeho případném nasazení rozhodne podobně jako na Slavii až průběh zápasu. „Viděl jsem poslední utkání Dragonu s Pragovkou. Bylo znát, že s novým trenérem chtějí hrát i jiné ragby než dosud, ale měl jsem dojem, že to ještě nemají až tak zažité. To neznamená, že nás čeká snadný zápas. Naopak připravujeme se na těžkého soupeře, jehož přednosti známe. Například jeho tlačené auty je těžké ubránit," upozornil Pala.

Důvody přesunu jihomoravského derby zpět do Cacovic už dřív vysvětlil prezident Dragonu Jiří Valášek. „Ano, jednali jsme o této možnosti, ale nebyli jsme schopni dát záruky za požadovaná přísná bezpečnostní opatření," zdůraznil a coby dlouholetý hráč Vyškova přiznal, že tento zápas je pro něho osobně velice výjimečný. „Vždyť jsem přece ve Vyškově něco odehrál! Teď jsem na brněnské straně, ale o výsledku si žádné iluze nedělám, i když bych si samozřejmě přál co nejlepší. V daném rozložení sil bychom asi byli spokojení i s remízou, možná i s jedním bodem. Vypadá to tak, že Vyškov má formu jako hrom, což dokázal i tím, jak v minulém kole přejel v Praze Slavii. Na druhé straně bychom my měli nastoupit v lepší sestavě než v minulých kolech. Vracejí se nám hráči po zraněních. Moc nám chyběli především dva tři stabilní hráči v první řadě, teď by měli už nastoupit, takže předpokládáme, že se tím hodně zlepší kvalita roje," sdělil šéf Dragonu.

Jihomoravské derby otevře druhou polovinu extraligy. Tedy jen pro domácí tým, protože Vyškovu chybějí z první části odložené zápasy s Tatrou Smíchov a Spartou Praha. Tatra přijede k dohrávce do Vyškova 21. listopadu, zápas se Spartou se bude dohrávat až na jaře.

Dragon první polovinu uzavřel zmíněnou těsnou porážkou se zatím suverénní Pragou. Doma s obhájcem titulu prohrál 7:14, což potvrzuje slova prezidenta klubu o silnějším kádru Dragonu. „Jako první tým v nové sezoně jsme nedovolili Pragovce brát všechny body. Položili nám pouze dvakrát," vyzvedl trenér Dan Beneš. Pro Vyškov, který je v derby favoritem, je to jistě důvod minimálně ke zvýšení ostražitosti.

Extraliga

8. kolo:

Dragon Brno – Jimi Vyškov

Sobota 7. listopadu, 14.00 hodin, Brno-Maloměřice, Cacovická ul.

Tabulka:

1. Praga 7 7 0 0 289:93 34
2. Říčany 7 5 0 2 181:130 24
3. Vyškov 5 4 0 1 152:44 19
4. Smíchov 5 3 0 2 176:117 17
5. Slavia 6 3 0 3 117:124 14
6. Dragon 7 2 0 5 103:178 13
7. Sparta 6 1 0 5 69:254 5
8. Petrovice 7 0 0 7 72:219 2

První utkání: Vyškov – Dragon 54:5.

Další dvojice 8. kola: Petrovice – Praga Praha, Slavia Praha – Tatra Smíchov, Mountfield Říčany – Sparta Praha.