V roli mírného favorita půjdou do zápasu domácí hráči. Jednak mají účast v prvním kole play-off již jistou, jednak je tým kompletní a po posledních třech zápasech i ve správné sportovní pohodě. „Vyhráli jsme se Zlínem a Slavií a odehráli dobrý zápas s Tatrou. Nechybělo mnoho, abychom ji porazili. Kluci jsou správně nabuzení,“ sdělil prezident Dragonu Jiří Valášek.

Navíc by domácí trenéři hlavní Nigel Briggs a asistent Vítězslav Dosedla měli mít k dispozici kompletní mužstvo. „Otazník visí jen nad startem Robina Šidla, který je na na sedmičkovém turnaji s nároďákem Německu, takže uvidíme, v jaké stavu se vrátí. Na derby se moc těšíme. Čekáme velkou návštěvu, vždycky k nám přijede půlka Vyškova,“ zdůraznil Valášek.

Brněnský odchovanec Lukáš Dostál podepsal tříletý nováčkovský kontrakt s týmem NHL Anaheimem Ducks.
Kometa Dostál zabojuje o prestižní NHL. Podepsal tříletou smlouvu s Anaheimem

RC DRAGON BRNO - JIMI RC VYŠKOV
1. liga ragby, sobota 11. května (13.00), Brno-Maloměřice, hřiště na Cacovickém ostrově.

Ve Vyškově je stav zcela opačný a trenér Pavel Pala počítá další ztráty. „Jsme v horším stavu než jsem si po utkání s Pragou myslel, že budeme. K už tak mimořádné marodce přibyl Martin Kovář, který má nohu v sádře. To je citelný zásah do sestavy,“ posteskl si kouč Jimi nad absencí kapitána mužstva.

Přesto se hosté pokusí v Brně nějaké body získat. Na rozdíl od domácích nemají Vyškovští start ve čtvrtfinále jistý. „Úplně přesně nevím, jak je na tom Tatra, ale také to vypadá, že jsou dost rozbití. A kdyby Slavia porazila Tatru za pět bodů, mohli bychom mít velký problém. Takže se musíme snažit i v tomto stavu v Brně nějaké body uhrát,“ naznačil plány Pala.

Expert na nastavení posedu na kolo Jan Dubec z Triexpertu.
Nebuď banán! Správný posed na kole sníží riziko potíží a zlepší výkonnost

Ve čtvrtfinále se po sedmém kole základní části utkají třetí v pořadí se šestým a čtvrtý s pátým. Sobotní jihomoravské derby bude mít výkop ve 13.00 hodin.