S tradičně vyššími ambicemi, či spíše nejvyššími, bučovičtí sokoli přivítají jednoho z největší favoritů soutěže Volejbal Ostrava. „Je to mančaft, který hrál před pěti roky extraligu a ještě teď tam má pět extraligových hráčů,“ upozornil trenér Bučovic Zbyněk Čížek.

Jeho tým nedoznal v přestávce velkých změn. Kvůli pracovním povinnostem skončil činnost blokař Jakub Sedalík, věkem ještě junior smečař Martin Maňas dal přednost juniorské extralize ve Velkém Meziříčí. Do pozice připraveného náhradníka se rovněž pro pracovní vytížení sám posunul smečař Jindřich Hovorka. Posilami jsou smečař z volejbalu Brno David Neubauer a blokař Michal Přikryl z extraligového Zlína.

Čížek je rád, že hostování obnovili smečař Radim Bulko a blokař Josef Mlčuch, který je kondičním trenérem u české ženské reprezentace, která teď bojovala na mistrovství Evropy v Ázerbájdžánu. „Věřím tomu, že mužstvo je vhodně doplněné a že bude o trošku silnější než minulý rok. Loni to vyloženě stálo na dvou hráčích, Mlčuchovi a Bulkovi. Teď je zátěž, včetně psychické, rozložena na víc hráčů. Navíc kádr rozšířili další mladí hráči,“ zdůraznil Čížek.

V utkání 5. kola Poháru ČSRU prohráli ragbisté Jimi Vyškov doma s Tatrou Smíchov 24:30.
Nabitý program ragbisté začali porážkou. Na řadě jsou Říčany

EXTRALIGOVÁ VLOŽKA

Jeho tým chce soutěž nejen výsledkově dobře odstartovat, ale zároveň se i kvalitně rozehrát na druhé kolo Českého poháru. V něm totiž do Bučovic přijede extraligový ČZU Praha. Volejbalový svátek je na pořadu ve středu 11. října v 19.00 hodin.

Minimum změn zaznamenala TJ Holubice. Dva hráči odešli, dva přišli. Středoví hráči Sankot zamířil do Tesly Brno a Bláha z rodinných důvodů zanechal činnosti. Nahradili je dva hráči ze Střelic. „Takže mužstvo je v podstatě stejné a neměníme ani tradiční předsezonní cíle. Chceme hrát na špici, i když o samotné první místo to asi nebude. Do pátého to bereme, to je v možnostech mužstva,“ naznačil plány trenér Aleš Šmerda.

V úvodním kole Holubičtí mají hratelný Nový Jičín. Bude to zároveň jakýsi test, protože v přípravě tým neodehrál ani jeden zápas s těžším soupeřem. „Zatím jsme jen trénovali v hale. Je dobré, že Jičín máme doma, v jeho hale se nám nehraje dobře,“ poznamenal holubický trenér.

Kdo bude největším konkurentem týmů z Vyškovska naznačil bučovický Čížek. „Z jihu to určitě je Drásov. Ze severu Moravy už loni hrál velice dobře Hlučín. Kartami může míchat VŠB Ostrava, která je farmou prvoligových Beskyd a v minulé sezoně ji pravidelně posilovali hráči z áčka. Ale osobně stavím nejvýš našeho prvního soupeře Volejbal Ostrava. Myslím, že tam jsou ambice vrátit se na českou nejvyšší scénu,“ sdělil trenér sokolů.

Program 1. dvoukola – sobota 30. září:
Sokol Bučovice – Volejbal Ostrava (první zápas 10.00), TJ Holubice – Nový Jičín (11.00), VŠB Ostrava – Slavia OU Ostrava, Drásov – Hlučín, Napajedla – Šlapanice.