Výhrami v Brně mohli sokoli holubickým „píchnout", ale jejich pomoc nakonec byla jen částečná. Vyhráli jen úvodní utkání.

To mělo až do třetího setu vyrovnaný průběh s o něco větší iniciativou hostů. Možná i proto se k nim v závěru třetí sady přiklonila přízeň rozhodčích. Za stavu 23:24 z pohledu Tesly ohlásili domácím aut a byl konec sady. Brněnský míč ovšem evidentně skončil v bučovickém poli. „Zápas rozhodla koncovka třetího setu. Nechci se vymlouvat na rozhodčí, každý to vidí jinak, tribuny hlásily dobrý balón. Ale my jsme zbytečně chybovali už před tím, kdy náš střeďák dal míč do autu. Kdyby to zahrál blokem, nemuselo k takové koncovce vůbec dojít," bral chybu rozhodčích s nadhledem domácí trenér Marek Knoflíček.

Jeho tým ovšem omyl sudích zcela vyvedl z koncentrace a zápas dohrál v útlumu. Bučovičtí si tak hned v úvodu čtvrtého setu vytvořili pěti až šestibodový náskok, který zkušeně udržovali až k bezpečnému vítězství. „Náš výkon byl v prvních třech setech dost křečovitý. Až ve čtvrtém setu hra trochu odpovídala našim herním možnostem," stručně komentoval výsledek trenér Bučovic Zbyněk Čížek.

Hostům jakoby chyběly zkušenosti jejich nejlepšího hráče Ivo Dubše. Možná i proto měla i odveta podobně vyrovnaný průběh. Opět s výjimkou čtvrtého setu, který domácím zase „uletěl". Nepomohla ani jednorázová výměna prakticky celé sestavy za stavu 3:9. „Musel jsem něco udělat, ale bylo to hlavně zase o koncovkách. Škoda, že jsme nezvládli tu ve druhém setu, mohli jsme vést 2:0 a možná pak získat i víc než dva body," přemítal Knoflíček.

Nezvyklý zkrat

Zkrácenou hru ale Tesla, opět už v nejsilnější sestavě, vyhrála za výrazného přispění soupeře. Bučovice si v tiebreaku udržovaly vedení, jenže za stavu 12:9 pro změnu zase ony nepochopitelně vypadly ze hry. „Zkazili jsme servis a pak přišly čtyři hrubky za sebou. To se nám nestává. Nebyli jsme schopni dát kloudnou přihrávku, a proto ani účinně zakončit. Tak rozehraný tiebreak by se neměl prohrát," posteskl si Čížek.

Bučovice ještě vedly 13:11, ale pak už bodovali jen domácí. „Porážka samozřejmě mrzí, ale v podstatě nic neznamená. I tak jsme si s Teslou vytvořili základ proto, abychom v sobotu doma s Litovlí dotáhli naše celoroční snažení co cíle. Tedy potvrdili první místo ve druhé lize," zůstal trenér Bučovic klidný.

Domácí tábor spokojenost neskrýval. „Myslím, že jsme si už z prvního utkání zasloužili alespoň bod. Kluci hráli dobře, ale po té koncovce třetího setu psychicky odešli. Ale určitě se postupně zlepšujeme. Jenže v utkání nedokážeme zahrát věci, které pilujeme na tréninku. V zápasech je to zatím jiné," shrnul dvojzápas Knoflíček.

Skoro trénink

Holubičtí si s Hlučínem dobře zatrénovaly. Hrající trenér Aleš Šmerda opět protočil všechny hráče prakticky ve dvou samostatných sestavách, ale na hře to nebylo znát. Více vzruchu bylo na palubovce až v posledním setu odvety, který domácí zlomili až v „prodloužení". „Už jsem Hlučín mnohokrát vidět hrát líp, tenkrát byl opravdu slabý. Ten šestý set byl vyrovnaný spíš proto, že jsme trochu ztratili koncentraci," konstatoval hrající trenér Aleš Šmerda.

Holubice tak s minipomocí Bučovic zase vystřídaly Teslu na třetí příčce tabulky. „Nám ale nemusí nikdo pomáhat, my si hrajeme to svoje a pohybujeme se tam, kde bychom chtěli být. Takže se o konečné třetí místo můžeme pokusit a můžeme si je uhrát sami. Teď nás čekají klíčové zápasy v Drásově. To je velice kvalitní soupeř, ale myslím si, že tam můžeme nějaké body uhrát. A v posledním kole bychom snad doma s Ostravou klopýtnout neměli," naznačil Šmerda cestu, jak udržet současné výborné umístění.

II. liga – 31. a 32. kolo:

TJ Holubice – Hlučín 3:0 (20, 19, 19), 3:0 (20, 22, 28)

Sestava: Balík, Bláha, P. Handlíř, T. Handlíř, Hejna, Lukáš, Mrázek, Namešanský, Písařík, Russnák, Sankot, A. Šmerda.

Tesla Brno – Sokol Bučovice 1:3 (-21, 22, –25, –17), 3:2 (23, 22, 21, –13, 13)

Sestava: Auer, Dítě, Doležal, Duda, Hovorka, Jelínek, Nezdařil, Sedalík, Sekanina, Vyhnáček, Zajíček.


Další výsledky: Litovel – Morávka 0:3, 1:3, Beskydy – Drásov 3:2, 3:1, Polanka n. O. – VŠB Ostrava 3:1, 3:0.

Příští kolo – sobota 14. 3.: Bučovice – Litovel, Drásov – Holubice (10.00, 14.00).