O třetím místě ve druhé nejvyšší české soutěži rozhodovalo jediné utkání. Jako vítěz základní části měli Bučovičtí výhodu domácího prostředí, kterou s vysokoškolským klubem MFF Praha využili k vítězství 3:1. „Podařilo se sezonu vyšperkovat, protože se třetím místem jsme před startem nepočítali. Je to opravdu fantastická záležitost. Kdoví, jestli někdy bude překonaná,“ nebránil po zápase průchodu emocí trenér a manažer oddílu Zbyněk Čížek.

Do posledního souboje sezony vstoupili Bučovičtí jako favorit. Roli splnili. Podle výsledku vcelku bez potíží, ale určitě museli i zabojovat. Pražané přijeli v kompletním složení a výkonem i celkovým projevem dávali najevo, že také o bronz hodně stojí. „Soupeř přijel s čistou hlavou. U nás neměl co ztratit. My jsme naopak na začátku byli jaksi zabrždění, nevím proč. Asi jsme o tom moc přemýšleli. V prvním setu nám pomohl Přikryl vynikajícím servisem. Ve druhém jsme se uklidnili a čekal jsem, že utkání dohrajeme v pohodě. Vypadalo to tak, ve třetím setu jsme vedli o tři čtyři body. Bohužel soupeř trefil servis, to se tady v té malé hale stává. A set jsme ztratili. Jsem rád, že jsme dobře vstoupili čtvrtého setu a nakonec ukázali svoji sílu,“ popsal průběh zápasu trenér sokolů.

Hráči a celý realizační tým hned po utkání převzali bronzové medaile z rukou vedoucí odboru sportu Jihomoravského kraje Jany Pejchalové a starosty Bučovic Jiřího Horáka. A vypukla velká oslava.

Ilustrační foto.
Volejbalisté chtějí aspoň prvoligový bronz. Rozhodne jediné utkání v Bučovicích

„Co se týká mého účinkování v Bučovicích, tak je to samozřejmě to nejlepší, co jsem tu zažil. První rok v první lize a hned placka. Škoda, že to nebylo finále… Nevadí, to třetí místo jsme si určitě zasloužili. Osobně to řadím k dvěma největším úspěchům mé kariéry. To znamená čtvrtému místu na mistrovství Evropy v bíčvolejbalu s Martinem Klapalem a juniorskému titulu mistra republiky s Brnem v šestkovém volejbalu. Pokud v Bučovicích udržíme tuto partu, tak to třeba může být ještě lepší… Ale chtělo by to novou halu,“ řekl bučovický odchovanec a libero Čížkova týmu Petr Nezdařil.

„V Bučovicích jsem třetím rokem a bronz pro mě má obrovskou hodnotu, i když jsem hrál výš. Jako nováček soutěže je to skoro senzace. A o něco víc je to pro mě i po normální lidské stránce. S kluky, co tu jsou letos, jsem odehrál nějaké roky v extralize a tohle je pro nás takový, nechci říct comebak, ale něco podobného. Celou sezonu to bylo velké přátelství v týmu, skvělá parta. To je alfa a omega toho, že jsme to dotáhli tak daleko,“ zdůraznil smečař Josef Mlčuch.

„Když jsme dávali dohromady tento mančaft, tak s tím, že nechceme v první lize hrát nějaké druhé housle. Jakou zoufalý nováček z druhé ligy. To se nám podařilo. Ale, že to dotáhneme tak daleko, to je navíc. Hráči, které jsme měli dlouhodobě vytipované, prokázali svoje kvality a vytvořili vynikající tým a partu,“ dodal Čížek.

Anketa Sympaťák roku 2018
Čtenáři vyberou sportovního sympaťáka kraje. Své zástupce má i Vyškovsko

SOKOL BUČOVICE - MFF PRAHA 3:1

Sety: 25:22, 25:21, 19:25, 25:16.

Bučovice: Neubauer, Duda, Mlčuch, Dítě, Katona, Nezdařil, Přikryl, Paták, Auer, Šimko, Fučík, Tezzele, Spěvák. Trenér: Zbyněk Čížek.