V jarním boji o třetí místo si Pražané z Bučovic odvezli jeden vyhraný set, v pátek jim domácí nepovolili ani ten. Navíc skóre jednotlivých setů - dvakrát 25:18 a 25:15 - zavání volejbalovým debaklem.

Domácí na zbrusu nové palubovce opravdu kralovali, za necelých sedmdesát minut bylo hotovo. „Je začátek sezony. Mančafty jsou nové, tak jako náš. Jim navíc citelně chyběl extraligový Mikulenka na univerzálu. My jsme v týdnu dobře trénovali a já jsem z mužstva cítil, že by to mohlo být dobré. Ani jsme nebyli moc nervózní. Jen ze začátku jsme zkazili dva tři servisy, ale pak jsme měli celé utkání nad soupeřem navrch. Byli jsme lepší ve všech herních činnostech. Myslím, že tady dnes nebylo co řešit,“ radoval se z dobrého vstupu do soutěže trenér Zbyněk Čížek.

Hosté postupem času působili stále víc odevzdanějším dojmem. „Celý zápas jsme špatně přihrávali, pak se těžko klade odpor. Naopak jsme kazili servisy, i ty jednoduché. Vyjma několika málo krátkých etap jsme Bučky nedostali pod tlak a z kůlů se nám útočilo jen velmi těžko,“ konstatoval trenér pražských vysokoškoláků Boris Perušič.

Futsálisté FC Kloboučky (v modrém dresu). Ilustrační foto
Vyškovsko se vrací do druhé ligy futsalu. Zápasem s Opavou

Kouč domácích sokolů hned v úvodním zápase postavil nové hráče a s jejich výkonem byl spokojený. „Jsem rád, že jsme zvolili takovou základní šestku. Zahrála velmi kvalitně. Cením si to zejména od kluků, kteří u nás hráli svoje první mistrovské utkání. To pro ně nebyvá jednoduché,“ upozornil Čížek.

Novou tváří je i mladý slovenský smečař Tomáš Hrtus, který připustil, že na začátku vnímal význam tohoto utkání. „Na začátku jsem byl trochu nervózní, protože přece jen to byl můj vstupní zápas. Ale nakonec to dopadlo na výbornou a nám jen samé super pocity. I celkově jsem v Bučovicích spokojený, je tu skvělá hráčská parta a v klubu je to takové živelnější, než jsem byl zvyklý. Takové přátelské rodinné prostředí. A to samé byla atmosféra v hale,“ usmívala se po utkání dvacetiletá posila, která s volejbalem začínala v Žilině a do Bučovic zamířila z extraligového Trenčína.

Hrtus nyní studuje v Brně, takže žádné problémy s dojížděním na tréninky a zápasy nevidí.

Díky nejlepšímu skóre setů ze všech odehraných utkání prvního kola se Bučovice po prvním „zvonění“ posadily do čela tabulky. V sobotu (28. září) sokoli v domácí hale přivítají další tým z hlavního města - Lvi Praha B. Začátek bude v 18.00 hodin.

Sokol Bučovice - MFF Praha 3:0 (18, 18, 15)
Bučovice: Červinka, Neubauer, Hrtus, Sankot, Mlčúch, Perry – libero Nezdařil. Trenér: Zbyněk Čížek. Čas: 69 minut.