Odveta v Bučovicích měla poměrně jednoznačný průběh. Po tříbodovém rozdílu v první sadě ve druhé sokoli soupeře smetli volejbalovým debaklem 25:12 a ve třetí si v pohodě dokráčeli pro výru 3:0.

Navíc herní příležitosti dostali hráči širšího kádru. „Na začátku se tentokrát moc nedařilo Perrymu, a tak jsem ještě v prvním setu sáhl do základní sestavy a na postu univerzála ho vystřídal výborně hrající kapitán Vlado Katona. Od té doby jsme se uklidnili a byli jsme lepší ve všech herních činnostech,“ sdělil trenér Bučovic Zbyněk Čížek.

Víkendovými zápasy vstoupila druhá nejvyšší česká soutěž do druhé poloviny své základní části. Příjemné postavení by si bučovičtí sokoli rádi udrželi co nejdéle. „Hned v dalším kole jedeme do Prahy na MFF a Lvy. Chtěli bychom nejen odčinit domácí porážku s MFF Praha, když jsme vedli 2:0 na sety a 22:19 ve třetím, ale zároveň odrazit útok Lvů Praha na naše pozice, protože jsou na dohled první příčky tabulky. Špice tabulky je teď skutečně našlapaná. Já to vidím tak, že jsou tam čtyři týmy, které můžou základní část vyhrát. To znamená my, Benátky nad Jizerou, Lvi Praha a pro mě překvapivě i Velké Meziříčí. Zároveň bude velmi těžký boj o další čtyři příčky v play-off, protože o ně vyjma posledního Hradce Králové a asi i MFF mají zájem hrát všichni ostatní. Takže bude důležité, jak s těmito celky budeme úspěšní my ostatní,“ upozornil Čížek.

TJ Sokol Bučovice – VSK Staré Město 3:0

Sety: 25:22, 25:12, 25:19.

Sestava: Červinka, Neubauer, Tezzele, Přikryl, Mlčúch, Perry – Nezdařil, Střídal Katona.