V Českých Budějovicích sokoli ztratili první sadu v prodloužené koncovce 25:27, ale pak už byli jasnými pány palubovky. „Utkání jsme začali dobře a po celou dobu jsme vedli - 12:8, 16:13. Bohužel v koncovce jsme dvakrát nevyužili příležitost sadu ukončit. Od druhého setu jsme se zlepšili na servisu, a také náš útok začal mít parametry, a zvítězili jsme poměrně jednoznačně. Třetí a čtvrtý set jsme mladým Jihočechům nedali šanci a sami jsme pošetřili síly na následné sokolské derby v Dobřichovicích,“ popsal zápas trenér sokolů Zbyněk Čížek.

Zbyněk Pospěch
Futsalisté Amoru neuhlídali Pospěcha. Ze Slezska se vrátili s prázdnou

EGE České Budějovice - Sokol Bučovice 1:3
Set: 27:25, 18:25, 14:25, 15:25.
Sestava: Neubauer, Hrtus, Sankot, Přikryl, Perry, Červinka, libero Tezzele. Střídali: Mlčúch, Katona, Duda.

Vyjma prohraného třetího setu Bučovičtí dominovali i v prestižním souboji v Dobřichovicích. Domácí se pohybují na „hraně“ osmičky pro play-off a potřebují každý bod, hosté zase chtěli zakončit rok na vítězné vlně. Povedlo se, přivezli si čtvrtou výhru v řadě. „Hned úvod ukázal, že budeme mít ještě jednu zvýšenou motivaci, protože za Dobřichovice nastoupil náš bývalý univerzál Vašut v základní sestavě,“ upozornil Čížek.

Přesto šli domácí do trháku a po šnůře servisů Vokála vedli 6:2. V polovině setu však již bylo srovnáno na 16:16 a hosté už byli výrazně lepší. V útoku se prosazoval výborně hrající kapitán a univerzál Vlado Katona. Domácí se nemohli opřít o nikoho v útoku, a tak hosté celkem v pohodě kontrolovali koncovku prvního setu.

Okresní derby krajské hokejové ligy Sokol Březina - Minerva Boskovice se hrálo na zimním stadionu ve Vyškově. Vítězstvím 4:0 splnili hosté z Boskovic roli favorita.
Hokejové derby? Tentokrát klidnější. Zkušenější Boskovice porazily novou Březinu

Ve druhém byla jejich dominance ještě výraznější. Výborně si přihrávali, útočili v podstatě jak chtěli. Domácí dělali změny v sestavě, ale sokoly nezastavili ani dvěma oddechovými časy. „To už nebyl na palubovce ani Vašut ani smečař Kučka. Po hřebíku Josefa Mlčúcha středem jen diváci v hale uznale zatleskali. Vedení 2:0 na sety dokumentovalo naši pohodu v zápase a kvalitní výkon. Třetí set domácí poslali na smeč Podušku s Vokálem. Ti zvedli prapor Dobřichovických i na příjmu. Hra se vyrovnala a začal boj o každý míč. Nám se podařilo odskočit na 18:16. Jenže po sporném míči na lajnu po našem bloku, který rozhodčí přiznal domácím, jsme si vybrali slabší chvilku na servisu a domácí snížili na 1:2 na sety a začali cítit šanci,“ komentoval prohraný set kouč sokolů.

Čtvrtý set přinesl nejlepší volejbal na obou stranách. Kvalitní výměny v obraně, a také individuální výkony některých hráčů v útoku měly parametry zápasů v play-off. „Náš prapor držel v útoku kromě Katony také výborně hrající Tomáš Hrtus. Za stavu 18:21 nám domácí pomohli dvěma zkaženými servisy (Vašut,Vokál) a nám se podařilo proměnit hned první mečbol nekompromisním jednoblokem středem Pepy Mlčúcha,“ chválil spokojený Čížek.

Stodola Hanáckého statku ve Vyškově připomněla tradiční akcí návštěvníkům zvyky a tradice v době adventu Součástí byl i jarmark.
Živý hanácký betlém i létající jarmark. Ve vyškovské zoo slavili příchod Vánoc

Sokol Dobřichovice - Sokol Bučovice 1:3
Sety: 21:25,14:25, 25:21, 21:25.
Sestava: Neubauer, Hrtus, Červinka, Mlčúch, Přikryl, Katona, libero Tezzele. Střídal: Masař.

V tabulce jsou Bučovice na druhém místě se ziskem 44 bodů, když náskok vedoucích Benátek nad Jizerou (45 bodů) snížili o bod. Ten největší favorit soutěže ztratil doma, kde porazil B tým Liberce jen 3:2. Soutěž bude v novém roce pokračovat 10. a 11. ledna. Bučovice pojedou do Hradce Králové a Liberce.