Naději si Bučovičtí přivezli z Velkého Meziříčí, kde zvítězili 3:2, jako první v kvalifikaci úspěšný hostující tým. Šance ale mohla být ještě vyšší. První utkání s B týmem extraligové Příbrami prohráli 1:3, ale byli velice blízko zisku alespoň jednoho bodu. V první sadě měli šest setbolů, bohužel nevyužili ani jediný. „Mírné vedení si před koncovkou udržovali domácí. Jejich mládí však také přineslo pár nepřesností a náš první setbol. Bohužel ten ani dalších pět, z toho dva vyloženě nahrané na ukončení sady, jsme nevyužili a tvrdě za to zaplatili,“ posteskl si trenér sokolů Zbyněk Čížek po ztrátě setu poměrem 31:33.

Příbram doma nasadila do hry tři hráče ze širšího kádru A mužstva, Sudu, Hulpacha a Mikulenku. Vsadila vše na kvalitní skákaný servis, zatímco Bučovice dobře útočily středem, kde se prosazoval Mlčůch. Druhý set jasně ovládli Příbramští. Výborně útočili z kůlu, kde dominoval Suda a Hulpach a sadu uhráli bez větších potíží.
„Ve třetí sadě jsme udělali změny, když Nezdařil přišel na smeč a pomoci s příjmem a na univerzála přešel Přikryl. Byl to zejména jeho set, jeho levá ruka byla téměř neomylná v útoku i na servisu a snížili jsme na 1:2,“ popsal rýsující se obrat Čížek.

Baráž o I. ligu
Euro Sitex Příbram B – Sokol Bučovice 3:1 (31, 21, -20, 23)
Spartak Velké Meziříčí - Sokol Bučovice 2:3 (22,-21,21,-27,-15)
Sestava Bučovic: Přikryl, Bulko, Auer, Kromus, Šimko, Neubauer, Duda, Mlčůch, Kromus, Dítě, Nezdařil, Bence, Sedlák, Mečiar. Trenér: Zbyněk Čížek.

Závěrečné zápasy:
Sobota 21. 4. Bučovice – Velké Meziříčí (18.00)
Neděle 22. 4. Bučovice – Příbram B (18.00)

Srovnat či otočit skóre se ale Bučovickým nepodařilo, i když čtvrtý set byl velice vyrovnaný. V koncovce domácí zablokovali Bulka za stavu 23:23 a pak Přikryla a první mečbol Příbram proměnila. Je tak prvním postupujícím.
O druhém se může rozhodnout v sobotu Bučovicích. K jistotě sokoli potřebují porazit Velké Meziříčí 3:0 nebo 3:1, tedy za tři body.

Z prvního vzájemného utkání na vysočině si Čížkovi svěřenci přivezli důležité dva body. V zápase oba týmy střídaly dobré pasáže se slabšími. Důležitá byla třetí sada. Hosté vedli 8:4, ale pak Meziříčí dostal do zápasu kapitán Kučera, který sérií šestí servisů otočil vývoj na 10:8. Domácí v euforii set dohráli a vedli 2:1. Ve čtvrté sadě už servis domácích tak účinný nebyl. V koncovce hosté nevyužili setbol při stavu 22:24, naštěstí pro ně pak ale i domácí, když vedli 25:24.

Tiebreak dlouho kontrolovaly Bučovice (8:12) a vypadalo to, že zápas dohrají bez potíží. Domácí však bojovností a dobrou obranou dokázali vyrovnat na 12:12. „O výsledku rozhodla jedna nadrážka na bloku a proměnění našeho mečbolu univerzálem Přikrylem. Zápas měl vysokou kvalitu, náboj, emoce a jsme prvním týmem, který uspěl na hostující palubovce, byť jen za dva body. Mužem utkání byl smečař Petr Nezdařil. V sobotu hrajeme poprvé doma a toto utkání zřejmě rozhodne o druhém postupujícím. Budeme potřebovat pomoc fanoušků a věřím, že nás podpořit přijdou,“ přeje si Čížek.

Celá baráž pak skončí nedělním zápasem Bučovice – Příbram B.