Skupina C druhé volejbalové ligy pokračuje dalším, v nové sezoně třetím hracím dnem. A v něm se o body do tabulky poperou i dva výběry z Vyškovska, které minulý týden svedly vzájemné souboje. Jejich jasný vítěz může pokračovat na vítězné vlně ve Šlapanicích, poražení Holubičtí chtějí využít výhody domácího prostředí. Společnou dobrou zprávou je, že na hřiště může vyběhnout prakticky nejsilnější složení.

Holubice mají za sebou těžký start do podzimní části. Nejprve z domácích utkání s Hlučínem vytěžily jednu výhru, minulý týden proti Bučovicím neměly nárok, neuhrály ani set. „V derby to nešlo, tam byl soupeř lepší. Mrzí nás trochu ten Hlučín, měli jsme ho porazit dvakrát, ale neměli jsme kádr pohromadě. Teď už ano a jde proti nám hratelné mužstvo, uvidíme, jak si kluci v úplném složení sednou, těžko se to odhaduje, ale sílu už máme dobrou," upozornil trenér Arnošt Šmerda.

Každopádně Litovel nehodlá podcenit, také není důvod. „Mají vynikající borce, některé bývalé extraligisty hlavně na smeči. Sice zatím vyhráli jen jednou, ale to nic neznamená, my jsme na tom stejně. Těžko soudit, jak moc to bude těžké. Ale očekáváme, že jednoduché to rozhodně nebude," dodal kouč.

Mladý soupeř

Suverén posledních let z Bučovic zajíždí na Brněnsko. Změří síly s elitním výběrem Šlapanic, tedy klubem, jehož základna se rozrůstá a zkvalitňuje. „Mladí šikovní kluci, nevzdávají se, bojují, vypadá to, že nebudou špatní ani letos, my si ale žádné další pochybení připustit nesmíme. Už máme jedno z Drásova," připomněl lodivod Zbyněk Čížek jedinou prohru družstva.

Šlapaničtí se kromě volejbalového nadšení a nezdolnosti pyšní i velkou oporou, kterým je Martin Kadlec. „Má za sebou jako nahrávač pět let v extralize v Ostravě a Havířově, to musí být znát. Je to obrovský bojovník a hecíř, i ostatní kluci kolem něj výkonnostně okamžitě porostou. Nic nám určitě nedají zadarmo, ale přesto doufám, že se projeví kvalita našeho kádru, zkušenosti a taková ta naše pestrost, kterou můžeme využít," prohlásil Čížek.

II. liga, sk. C

Sobota, 10.00 a 13.00 hodin

5. a 6. kolo:

TJ Holubice – Tatran Litovel

Sokol Šlapanice – TJ Sokol

Bučovice

Tabulka:

1. Palkovice 4 4 0 12:1 12
2. Bučovice 4 3 1 11:3 10
3. Hlučín 4 3 1 9:6 8
4. Šlapanice 4 2 2 9:8 7
5. Drásov 4 2 2 8:8 6
6. Nový Jičín 4 2 2 8:8 6
7. VŠB Ostrava 4 2 2 6:8 6
8. Holubice 4 1 3 3:9 3
9. Litovel 4 1 3 4:11 2
10. Morávka 4 0 4 4:12 0