Vyškovské volejbalové kadetky udělaly další dva krůčky ke krajskému titulu. Ovšem domácí vítězství proti poslednímu týmu finálové skupiny Kuřimi se nerodila lehce. „Po pohodovém začátku jsme si prošli asi zatím největší krizí. Vyhazovali jsme balóny, nesoustředili jsme se pořádně na podání, měli trochu pozdní reakce, dostavila se i smůla," podotkl trenér Vladimír Golda. Přesto se zisk přebornického primátu zase o něco přiblížil.

Domácí na hostující hráčky vlétli jak se sluší a patří a první dva sety byly jasnou záležitostí. Jenže třetí dotáhla děvčata z Brněnska do vítězné koncovky a ve čtvrtém Vyškovanky musely dotahovat dokonce osmibodovou ztrátu. „Nějak se to zadrhlo. Byla to psychická deka, holky si uvědomily, že hranice úspěchu a neúspěchu visí na vlásku. Naštěstí je to super tým, vždy se najde někdo, kdo do toho praští a téměř sebeobětováním všechny ostatní strhne," konstatoval kouč.

Jeho družina situaci zvládla a vyhrála ve čtyřech setech. V euforii pak v odvetě hosty rozmetala na kusy, když například v první sadě jim povolila jen pět bodů. Stále tak drží pětibodový odstup od boskovického rivala, do konce přeboru už v cestě stojí jen tuto neděli Královo Pole C a první dubnovou neděli doma DDM Brno.

Krajský přebor

Volejbal Vyškov – DDM Kuřim 3:1 (13, 12, –20, 21), 3:0 (5, 12, 10)

Další zápas:

Neděle 24. března

VK Královo Pole C – Volejbal Vyškov (10 a 13 hodin)