„Perfektní výkon, o to větší škoda je, že podle všeho nebudeme mít obě prvenství," zmínil šéftrenér Vladimír Golda.

Bez titulu by i tak vyškovská děvčata zůstat neměla. Kadetky o něj může připravit jen totální kolaps v posledním domácím dvojutkání proti DDM Brno, ve kterém by k jistotě ligové kvalifikace měl stačit i bod, tedy porážka v tiebreaku. „Na to hrát opravdu nebudeme. Už proto, že jestli má družstvo šlapat dál, musíme vyhrávat i ve stresových situacích. To dělá velký tým," připomněl kouč.

V Králově Poli hostující hráčky neztratily ani sadu, když vyrovnanější odpolední zápas rozhodly tři povedené koncovky setů. „Je tam cítit čím dál větší únava, ale každá z hráček naštěstí vytáhla svoji největší zbraň. První zápas byl bez problémů, druhý už jsme hráli trochu v křeči. Ale o to teď už jde, urvat to, nebát se, naskočit třeba i se zraněním jako teď," prohlásil.

Skvělý výkon juniorek sice vedl k cennému dvojnásobnému skalpu vedoucího týmu Králova Pole B, jenže paradoxně to přineslo hodně smíšené pocity. Teď totiž ztrácí na Brňanky „jen" dva body, které těžko doženou. „Prohráli jsme si to už dřív, a to jen díky naší hlouposti. Některá děvčata tomu prostě v důležitou chvíli nedala, co mohla, tenkrát jsme tam nejeli v plné sestavě a dopadlo to bledě. Teď naposled holkám není co vyčíst, ale přesto to celé mrzí," přiznal Golda.

Malinká šance na přebornický double ještě existuje, jenže to by Brno muselo aspoň jednou doma padnout s předposlední Strážnicí. „Ta není špatná, ale domácí nepřehrají, to si troufám říct, nedá se s tím nic dělat. Musíme uhájit první místo aspoň v těch kadetkách," uzavřel lodivod.

Finiš krajských přeborů dívek obou věkových kategorií je naplánován na první dubnový víkend.

Krajský přebor

Kadetky:

Královo Pole C – Vyškov 0:3 (-15, –18, –17), 0:3 (-21, –22, –22)

Juniorky:

Vyškov – Královo Pole B 3:0 (22, 20, 21), 3:1 (22, –13, 16, 18).