Se suverénním lídrem finálové části sehráli jeho svěřenci vyrovnanou partii. A to nastoupili v silně okleštěné sestavě. „S výkonem jsem tentokrát spokojený. Mělo to nasazení, dobrá byla obrana a aktivní protiútoky. Jsem přesvědčený, že být v trochu kompletnější sestavě, tak se dalo uhrát víc. Kdybychom měli silnější lavičku, a tím se nechci hráčů na střídačce dotknout, mohli bychom lépe prostřídat a věřím, že nakonec bychom byli ještě spokojenější,“ konstatoval trenér Jimi.

Tomu aktuálně z různých důvodů chybí deset hráčů širšího kádru, zatímco Sparta si mohla dovolit i některé hodně vytížené hráče nechat odpočívat.

Domácí začali lépe a v 11. minutě vedli po pětce Sulamanidzeho a přesném kopu vyškovského odchovance Jiřího Pantůčka 7:0. Hosté podobně jako v Říčanech ale skóre otočili pětkami Martina Gibaly a Jakuba Schmieda. Bohužel kopy byly nepřesné. „To byl v prvním poločase jediný rozdíl v poměru sil na hřišti. Hráli jsme dobře, na pětky to bylo 2:2. Oni vedli zásluhou proměněných kopů. Druhý poločas už tak vydařený nebyl, ale ani špatný. Takže proto moje celkové hodnocení vyznívá jako spokojenost,“ vysvětlil Pala.

NEUZNANÉ BODY

Jedním z klíčových momentů zápasu mohla být situace na začátku druhé půle za stavu 14:10, kdy hosté položili pětku, ale rozhodčí ji neuznal. „Pomezní ukazoval, že to bylo v pořádku, ale hlavní rozhodčí tvrdil, že jsme měli nohy v autu. Já sám nevím. Jisté ale je, že jsme odehráli dobré utkání a že Sparta nebyla o tolik lepší, jak by napovídal konečný výsledek,“ je přesvědčený kapitán vyškovského týmu Martin Kovář.

Místo otočení skóre pak v 50. minutě přišel další úder domácích. Technická pětka a opět Pantůčkův přesný kop.

Kromě silnější lavičky Sparta dokázala využít i své váhové převahy. Hosté to pociťovali zejména v mlýnech. „Na Vyškov jsme se dobře připravili a oni hráli to, co jsme předpokládali. Byli lepší v křídelní hře a mají celkem kompaktní tým, který ví, co chce hrát. Z jednotlivců se mně nejvíc líbil Ondra Kovář. Naší devízou byl střed hřiště a mlýny a to nakonec i rozhodlo,“ připustil trenér Sparty Petr Okleštěk.

„Podle mě tam bylo tak sto padesát kilo v jejich prospěch, takové souboje vás hodně vyčerpávají. Ale Spartě to teď opravdu šlape dobře s výhodou, že může hrát kompletní,“ dodal Pala.

Sparta Praha - Jimi Vyškov 31:10

Poločas: 14:10. Body Vyškova: Gibala 5, Schmied 5. Sestava: Vrána, J. Kovář, Májovský (77. Frič), Monček, Trunečka (70. Wunsch), Brtníček, P. Pořízek, O. Kovář (73. M. Školař), J. Školař, M. Kovář, Soural, Mazal, Chalabala, Gibala (68. Fialka), Schmied. Trenéři: Pavel Pala, Martin Hudák.

Další výsledky: Říčany – Tatra Smíchov 10:40 (10:19), Slavia – Praga 12:23 (0:11).

Příští kolo: Tatra Smíchov – Vyškov (so 8. 4.).