Ten je rozdělen do několika výkonnostní stupňů a nejvyšší kategorie už má za sebou první dva zápasy s divokým skóre. Tatra porazila Dragon Brno 80:0 a Praga Slavii dokonce 92:0. Právě slavisté budou v sobotu první soupeřem Vyškovanů, které do boje povede staronový trenér Milan Wognitsch. Premiéru měl mít už před týdnem, ale domácí zápas s Mountfieldem Říčany byl odložen.

Wognitsch se k týmu vrátil po osmi letech a pohárový rozjezd mu nevadí. „Neříkám, že v poháru o nic nejde, ale přece jen budu mít víc času, celého půl roku, mužstvo líp poznat a dobře se připravit na extraligu, která se bude hrát až na jaře. Od mého odchodu se samozřejmě hodně věcí změnilo. Ale mužstvo je hodně silné. Já chci navázat na to, co mu dal Pavel Pala, a zkusíme použít nějaké prvky z Francie, kde hraje můj syn Martin,“ naznačil své plány nový kouč Jimi.

Nohejbalista Martin Müller.
Nohejbalista Martin Müller zkompletoval mistrovský hattrick. V dresu Modřic

Oproti minulé sezoně velké změny v kádru nepředpokládá. Odchody i příchody budou minimální, tým nají doplnit tři nebo čtyři vlastní odchovanci z juniorky.

V Praze by rád své angažmá odstartoval vítězstvím. „Bude nám sice chybět sedm nebo osm hráčů. Čtyři hrají za nároďák dvacetiletých a jsou tam nějaké dovolené a zranění. Ale i tak, když se podívám na výsledek Slavie, tak bychom měli vyhrát,“ věří Wognitsch.

Sobotní zápas na stadionu ve Vladivostocké ulici se bude hrát od 14.00 hodin.

V elitní skupině poháru jsou týmy, které hrály v loňské sezoně extraligu a vítěz Národní ligy Dragon Brno. Utkají se každý s každým. Vyškovští se doma přestaví příští sobotu v derby s Dragonem.

V nižší pohárové skupině - Poháru Čech a Moravy - nastoupí čtrnáct týmů. Nejlepší z české a moravské skupiny se pak utkají nejen o tento pohár, ale úspěšnější tým na jaře doplní extraligu obvyklou osmičku.