Kloboučky po druhé lize hodně toužily a určitě měly i kádr, který by se v ní neztratil. O zrušení postupu nakonec rozhodly ekonomické podmínky. Naštěstí zasáhla Paní náhoda. Setkali se šéfové obou klubů a měli dost odvahy náročnou věc uskutečnit. „Kloboučky si v divizi vedly velmi dobře. My jsme zase měli zkušenosti s druhou ligou. Po lehkém i těžším oťukávání vzájemných stanovisek jsme se rozhodli vstoupit do druhé ligy společnými silami. Vše jsme odstartovali v červnu,“ sdělil prezident Amoru Antonín Petlach. Na druhé straně stolu seděli manažer Klobouček Václav Konečný a trenér Ladislav Štrublík. Dnes je ve vedení sloučeného klubu ještě Miroslav Hanák.

Ilustrační foto.
Ukážou sporty i skvosty. Sokolovny se otevřou veřejnosti

Vyškov tak v poměrně krátké době zažil druhou futsalovou fúzi. Tou první bylo v roce 2016 spojení s Amoru s Lazorem. Cílem současného je snaha vybudovat perspektivní tým, opět naplnit vyškovskou halu a přivést do ní kvalitní futsal. „Hlavní ambicí našeho týmu zůstává bavit se futsalem a zároveň dobrými výkony bavit naše výborné fanoušky. Nebylo to jednoduché a některé věci šly opravdu velmi pomalu. Většina hráčů vůbec nevěděla, co od společného projektu očekávat, stavěla se spíše zdrženlivě a zvolila vyčkávací taktiku. Až od září se situace začala nějak rýsovat. Účast na trénincích se rapidně zlepšila. V kádru se objevila nová jména a na další se ještě čeká. Spousta hráčů se uzdravila a začali se zapojovat do přípravy. Myslím si, že jsme se na druhou ligu nakonec nachystali dobře,“ věří Petlach.

Největší tíhu utvoření druholigového kádru a zajištění letní přípravy na sebe převzal trenér Ladislav Štrublík. „Složení hráčského kádru bylo mnohem těžší, než jsem čekal. Oslovil jsem neskutečně velký počet hráčů. Byli tací, co slíbili, ale když došlo k přípravě, tak si to rozmysleli. Nakonec se podařilo poskládat relativně slušný kádr, se kterým jsem celkem spokojen. Ale k ideálu stále něco chybí. K tomu bych chtěl v týmu mít ještě jednoho až dva hotové hráče,“ naznačil Štrublík náročnost svého letošního letního úkolu.

Před startem soutěže tak má k dispozici třináct hráčů do pole a čtyři brankáře. Mimo hráčů Amoru a Klobouček přibyli do kádru čtyři futsalisté zvenčí. Přišli brankář Marek Vrba, do pole Matěj Rozehnal z celku Brikety-pelety Štěpán Vyškov, Dominik Šmerda z Pro-Staticu Blansko a Jakub Moravec z ASM Dolní Loučky, který v minulosti už v Amoru hrál.

Premiérový zápas Amor sehraje v sobotu večer s Ferramem Opava. Štrublík připustil, že jde trochu do neznáma. „Popravdě řečeno moc nevím, co od druhé ligy očekávat. Její úroveň každým rokem stoupá a my nejsme připraveni tak, jak bych si přál. Myslím si proto, že v úvodu sezony nebudeme ještě v nejlepší formě, ale určitě našim divákům slibuji, že naše hra půjde postupně nahoru. Na jaké umístění to bude stačit, to jen těžko odhadnu. Mým cílem je v první sezoně klub a mužstvo stabilizovat a umístit se alespoň ve středu tabulky. Další rok bych chtěl pomýšlet na pozici do třetího místa,“ naznačil trenér nejbližší i dlouhodobé cíle sloučeného klubu Amor Kloboučky Vyškov.

II. liga: Amor Kloboučky Vyškov - Ferram Opava
Sobota 28. září, 19.00 hodin, sportovní hala ZŠ Purkyňova Vyškov.

Kádr mužstva:

Brankáři: 1 Josef Buriánek (1997), 21 Tomáš Barbořák (1989), 26 Eduard Jakubčík (1998), 81 Marek Vrba (1991).

Hráči: 2 Ondřej Nový (1993), 4 Jakub Moravec (1998), 5 Milan Ševčík (1986), 9 Dominik Šmerda, (1999), 11 Pavel Tichý (1983), 12 Tomáš Selinger (1991), 14 Vadym Chubirka (1990), 17 Sebastian Palla (1992), 18 Michal Handlíř (1990), 22 Jaromír Grim (1986), 28 Jan Chadima (1994), 77 Matěj Rozehnal (1999), 99 Lukáš Němec (1996).

Trenér: Ladislav Štrublík.

Vedení klubu: Antonín Petlach, Miroslav Hanák, Václav Konečný.

Zbyněk Čížek, trenér a manažer prvoligových volejbalistů Sokola Bučovice.
Můžeme pomýšlet na nejvyšší mety, věří trenér prvoligových volejbalistů Bučovic