Podle zjištění Deníku Rovnost zástupci řetězce před několika dny ukázali vedení města už velmi konkrétní plány na vybudování prodejny. „Byla nám představena vizualizace a situace stavebního řešení umístění prodejny a parkoviště. Termín výstavby je závislý na tom, kdy se podaří vyřídit územní rozhodnutí a na to navazující stavební povolení. Konkrétní termín proto zatím není,“ uvedl starosta Slavkova u Brna Michal Boudný.

Radnice podle něj záměr Lidlu postavit prodejnu podporuje. „Tento záměr je zahrnut v programu rozvoje města. Město i občané přivítají co nejbližší termín otevření nákupního centra,“ konstatoval starosta.

Souprava RegioJet na nádraží v Přerově
Rychlíky přes Vyškov do Ostravy a Brna převezme RegioJet

Kdy si lidé v prodejně nakoupí, mluvčí společnosti Zuzana Holá neupřesnila a prozatím neposkytla ani vizualizaci projektu. Potvrdila však, že na něm Lidl pracuje. „Nadále platí, že chceme ve Slavkově postavit naši prodejnu, stále vyřizujeme povolení potřebná pro zahájení stavby prodejen. Jakmile budeme mít všechna povolení vyřízena, rádi poskytneme podrobnější informace,“ sdělila.

O výstavbě• Na novou prodejnu čekají ve Slavkově už deset let.
• Pozemky nejdříve vlastnila společnost Spar, ta je Lidlu prodala.
• Původním majitelem byla společnost M plus, ta Lidlu prodala i další pozemky.
• Nová prodejna bude stát v areálu bývalého cukrovaru.
• Společnost v současné době řeší veškerou potřebnou dokumentaci k tomu, aby zahájila stavbu.


Z informací o tom, že ve městě prodejna nejspíš nakonec skutečně bude, jsou místní obyvatelé nadšení. „Pokud už představili vizualizaci, je to jen kousek k tomu, aby se stavělo. Už se těším, že nebudu muset jezdit na nákupy do Vyškova nebo jen do jednoho obchodu, ale budu mít na výběr,“ okomentoval Lukáš Vyhnálek.

Nová prodejna bude stát v místě bývalého cukrovaru, kde se kříží dvě hlavní silnice a v blízkosti je i nájezd na obchvat. Lepší příjezd do Lidlu umožní kruhový objezd. Vedení města před časem zajistilo stavební podmínky pro kruhovou křižovatku, která je podmínkou výstavby.

Podobný problém řeší dlouhodobě i v Bučovicích. Tam má vedle současného obchodního domu vyrůst také prodejna Lidlu, o kterou vedení města usiluje. „I v tomto případě platí, že vyřizujeme potřebná povolení,“ uvedla mluvčí společnosti.

Vyškov má svůj oficiální profil na Facebooku.
Vedení Vyškova je nově na síti. Chce on-line řešit požadavky obyvatel